Deși astazi psihoterapia traversează cea mai favorabilă perioadă din istoria ei, oamenii încă suferă din ce în ce mai des de tulburări psihice și probleme de sănătate mintală și terapia nu funcționează tot timpul.
Burn.
Așadar, sora mea îi întreabă: Ce frumusețe ți-ai dori să se ivească în tine pe măsură ce crești? George W.
Atunci când este vorba despre un copil, s-ar putea să fie greu să privim în viitor și să ghicim cum va deveni părintele devotat și iubitor, profesorul dedicat, sportivul de excepție, omul de știință care va face o descoperire medicală uimitoare ori prietenul plin de compasiune.
Burns Atunci când omida s-a retras în crisalidă, fetița nici că avea habar ce făptură spectaculoasă ar putea să răsară din ea.
Poveștile terapeutice sunt utile în a păcăli rezistența, mai ales atunci când Metaforele terapeutice sunt generate de client, izvorăsc din propria lui poveste ori sunt construite în colaborare cu acesta George W.
Poveștile pot fi, au fost și continuă să fie folosite în psihoterapie sub forma metaforelor sau a sugestiilor indirecte, pentru a ajuta la comunicarea eficientă a unui mesaj terapeutic, care va furniza, de obicei, mijlocul ori calea prin care clientul poate fi sprijinit să își rezolve problemele.
Culegere de cazuri destinată folosirii metaforelor terapeutice.
La Editura Trei au mai apărut 101 poveşti vindecătoare pentru copii şi adolescenţi, 101 poveşti vindecătoare pentru adulţi și Vindecarea prin povești.
Este, de asemenea, formator şi conferenţiar universitar, fiind autorul a şapte cărţi dedicate poveştilor terapeutice, depresiei ori aplicării meditaţiei zen pentru îmbunătăţirea sănătăţii mentale.
Burns este psiholog clinician şi director la Milton Erickson Institute of Western Australia.
George W.
Cititorul va descoperi în această carte 101 exemple de povești terapeutice metaforice, organizate în 17 capitole care reflectă zone fundamentale de domenii ale vieții de care terapeuții se ocupă frecvent– concentrarea pe scop, depistarea punctelor forte, compasiunea, grija pentru sine, manifestarea emoțiilor pozitive, și multe altele care sporesc fericirea.
Burns ne propune o soluție – să folosim Metaforele și poveștile terapeutice pentru a transpune rezultatele cercetărilor din domeniul psihoterapiei în intervenții terapeutice eficiente.
George W.
De ce? pentru că, deși știm ce anume îl tulbură pe client, nu știm întotdeauna cum anume să comunicăm eficient aceste cunoștințe, aceste abilități și aceste strategii către clienți.
Deși astazi psihoterapia traversează cea mai favorabilă perioadă din istoria ei, oamenii încă suferă din ce în ce mai des de tulburări psihice și probleme de sănătate mintală și terapia nu funcționează tot timpul