Icirc;n ultimele 500 de milioane de ani, au existat cinci extincții in masă,cacirc;nd diversitatea vieții pe Pămacirc;nt a scăzut brusc și in mod dramatic.
Oamenii de știință din toată lumea monitorizează in prezent cea de așasea extincție, despre care s-a spus că va fi cea mai devastatoare de laimpactul asteroidului care a dus la dispariția dinozaurilor.
A primit Premiul Pulitzer pentru Nonficțiune in 2015,pentru cartea A șasea extincție: O istorie nenaturală a Pămacirc;ntului..
A devenit cunoscută odată cu apariția cărții ei din2006, Field Notes from a Catastrophe, fiind un observator atent și uncomentator cu experiență al problemelor de mediu pentru revista TheNew Yorker.
Elizabeth Kolbert este jurnalistă și scriitoare americană, profesoară laWilliams College.
Icirc;mpletind date obținute in urmaunor studii multidisciplinare, descrieri ale speciilor fascinante care audispărut cacirc;ndva și istoria extincției ca un concept de sine stătător,Kolbert ne oferă o relatare emoționantă și exhaustivă a disparițiilor careau loc chiar sub ochii noștri, demonstracirc;ndu-ne că a șasea extincție estefoarte probabil să devină cea mai importantă moștenire pe care o va lăsaomenirea, forțacirc;ndu-ne să regacirc;ndim problema fundamentală despreceea ce inseamnă să fii om.
Icirc;ntr-un stil care este, in același timp,sincer, amuzant și plin de informații, Elizabeth Kolbert ne explică de ceși cum au alterat oamenii viața pe planeta Pămacirc;nt, intr-un mod in carenu a mai făcut-o nici o altă specie.
De dataaceasta, cataclismul suntem noi.
Icirc;n ultimele 500 de milioane de ani, au existat cinci extincții in masă,cacirc;nd diversitatea vieții pe Pămacirc;nt a scăzut brusc și in mod dramatic.
Oamenii de știință din toată lumea monitorizează in prezent cea de așasea extincție, despre care s-a spus că va fi cea mai devastatoare de laimpactul asteroidului care a dus la dispariția dinozaurilor