Descriere YEO:
Acid citric - sare de - Disponibil la obio.ro
Pe YEO găsești Acid citric - sare de de la Mix Brands, în categoria Suplimente alimentare.
Indiferent de nevoile tale, Acid citric - sare de lamaie, 1 kg, Mix Brands din categoria Suplimente alimentare îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 31.95 Lei
Caracteristicile produsului Acid citric - sare de
- Brand: Mix Brands
- Categoria: Suplimente alimentare
- Magazin: obio.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Acid citric - sare de Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Acid citric - sare de de la obio.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Acid citric -
sare de
lamaie, 1 kg, Mix
Brands Acidul
citric sau sarea de
lamaie cum este denumit popular este un aditiv alimentar. Ingrediente: acid
citric. Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine. De asemenea, poate fi utilizat si la prepararea băuturile alcoolice: vinuri, bere etc. La fabricarea vinurilor, are rol de acidulant (corectează ph-ul vinului) și totodată previne casarea ferică și formarea de precipitate (fierul se complexează sub formă de acid ferocitric solubil). Aproximativ 50% din producția de acid citric din lume este folosită ca și ameliorator de aromă în băuturi. 20% în industria de prelucrare a alimentelor, unde este folosit ca acidulant, agent de tamponare, pentru gust și pentru efectul sinergic în amestecuri de antioxidanți. Acidul citric adăugat în produsele alimentare pe lângă faptul că adaugă o aromă acidă, în industria prelucrării fructelor si legumelor are rol protector asupra acidului ascorbic (vitaminei C) prin complexarea metalelor grele. Fructele și legumele decojite, prin tratarea cu soluție de acid citric, sunt protejate contra îmbumbării enzimatice. Adăugat în înghețate acționează ca și emulgator. Poate să contribuie la inactivarea enzimelor oxidative prin scăderea pH-ului alimentelor. Utilizarea aditivului E330 este o necesitate în scopul inhibării râncezirii uleiurilor și grăsimilor vegetale și animale. Are acțiune antioxidantă și sinergică cu antioxidanții BHA (E320), BHT (E321) și galatul de propil (E310). La fabricarea brânzeturilor topite este un component al sărurilor de topire. Acidul citric, crește eficiența conservanților adăugați în alimente. Prin scăderea pH-ului scade probabilitatea ca microorganismele să se dezvolte și să supraviețuiască în alimentele procesate, crescând astfel durata lor de valabilitate. Acidul citric mai poate fi folosit ca agent de stabilizare in condiment. Acidul citric monohidrat este o pulbere albă cristalină. Poate fi folosit ca un conservant și antioxidant. Este, de asemenea, utilizat ca acidulant, agent aromatizant în băuturi cu fructe, bomboane, prăjituri, biscuiți, conserve, fructe, gemuri și jeleuri. Acesta diferă de alte forme de acid citric, având un procent de umiditate cuprins între 7,5 – 9,0. (sursa: infocons.ro ) A nu se lasa la indemana copiilor. Fabrica in Polonia