Desi boala veche, diabetul a revenit si in modernitate cu cifre alarmante.
Numai asa incidenta diabetului va scadea drastic..
Autorii lucrarii recomanda si oamenilor sanatosi insusirea acestor principii de alimentatie corecta, astfel incat sa se poata debarasa de preparatele moderne de tip industrial, care dauneaza grav sanatatii.
Aceasta lucrare se adreseaza unui public foarte larg, cointeresand largi categorii de oameni.
Pe de alta parte, sunt explicate principiile care au stat la baza intocmirii meniurilor propuse bolnavilor de diabet, astfel incat acestea sa aiba un rol pozitiv in ameliorarea starii de sanatate.
Ea pune la dispozitia cititorilor o prezentare generala a tuturor produselor alimentare care influenteaza in mod pozitiv sau negativ boala diabetica, precum si retete si meniuri zilnice, ceaiuri si suplimente nutritive dispuse la intervale orare clar precizate si obtinute prin tehnologii de preparare analizate si argumentate detaliat.
Fara a avea pretentia de a fi atotcuprinzatoare, cartea de fata are in vedere dezbaterea pe intelesul tuturor a celor mai importante aspecte ce trebuie precizate in cazul alimentatiei bolnavilor de diabet.
Tocmai aceasta carenta este corectata prin lucrarea Alimentatia bolnavilor de diabet, o sinteza a celor mai bune metode de stopare a intoxicarii organismului cu substante chimice, un indreptar exceptional pentru dieta, menit sa echilibreze organismul si chiar sa stopeze boala.
Practic, nu exista o lucrare care sa stabileasca transant modul de alimentatie al oamenilor care sufera de acest tip de afectiune.
Daca oamenii de stiinta au pareri convergente in legatura cu tratamentul diabetului, este de spus ca in privinta alimentatiei corecte opiniile sunt diverse si, uneori, chiar contradictorii.
Un rol important il are, de asemenea, si ereditatea, asa cum se releva in multe studii actuale.
Ele constituie, fiecare in parte, un subiect amplu dezbatut in tratatele specialistilor in domeniu.
Alimentatia defectuoasa, stresul, starile depresive, alcoolul, tabagismul, noxele din mediul inconjurator, precum si poluarea de orice tip sunt, in ziua de azi, cauze predispozante pentru aparitia bolii.
In mod paradoxal, dezvoltarea civilizatiei nu a redus, ci a multiplicat cauzele care duc la aparitia acestei boli.
Ca dovada, in Romania anului 2023 se estimeaza ca numarul celor nediagnosticati depaseste un milion.
Desi boala veche, diabetul a revenit si in modernitate cu cifre alarmante