Descriere YEO:
Pe YEO găsești Armată spionaj și economie în de la Trei, în categoria Carti.
Indiferent de nevoile tale, Armată spionaj și economie în România (1945-1991) din categoria Carti îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 50.15 Lei
Caracteristicile produsului Armată spionaj și economie în
- Brand: Trei
- Categoria: Carti
- Magazin: bookzone.ro
- Ultima actualizare: 07-11-2024 01:31:45
Comandă Armată spionaj și economie în Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Armată spionaj și economie în de la bookzone.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Acesta este poate cea mai spectaculoasă carte de până acum a istoricului Petre Opriș. Când începi să analizezi industria din perioada comunistă, inevitabil trebuie să intri în zona spionajului industrial și a proiectelor militare. Spionajul, mai ales pe vremea lui Ceaușescu, a fost un element esențial al dezvoltării industriei românești. Și astfel începi să înțelegi cum luau Ceaușescu sau diverși miniștri decizii. Inciziile adânci pe care le face autorul în corpul guvernelor comuniste scot la iveală slăbiciunile structurale ale economiei comuniste. În volumul de față, Petre Opriș a avut în vedere materiale cu tematică politico-militară și studii privind serviciile românești de informații, fenomenul emigrării românilor și economia românească – aflate în conexiune cu elementele militare care au contribuit treptat la edificarea unei politici naționale de apărare a României în timpul Războiului Rece. O asemenea abordare complexă poate fi considerată de pionerat în istoriografie, deoarece, până în prezent, nu există o lucrare românească sau străină de sine stătătoare în care să fie tratate problemele numeroase cu care s-a confruntat regimul comunist de la București pe trei planuri paralele: politico-militar, culegere de informații (
spionaj și contraspionaj) și economic. Lucian Popescu, editor Contributors.r