Cumpara de la verlin.ro

Arrowroot pudra 250g, naturmind - NATURMIND


Arrowroot pudra 250g, naturmind
22.5 Lei

Disponibil

(29-09-2024)
Cumpara de la verlin.ro

Produs vandut de verlin.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara arrowroot pudra 250g naturmind de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru arrowroot pudra 250g naturmind

pudra de arorut in gama de produse Gastro de la Biorganik, un excelent agent de legare a apei usor de digerat si fara gluten, putand fi utilizat cu succes la ingrosarea diferitelor compozitii, in alimente dulci si sarate, fara gust si incolore.
Tara de provenienta: Ungaria.   Valori nutritionale / 100g:Energie: 1481 kJ/ 348 kcal
Proteine: 0.2 g
Grasimi: 0 g, din care acizi grasi saturati: 0 g
Carbohidrati: 86.9 g, din care zaharuri: 0.1 g
Sare: 0.07 g.  Tara de origine: Brazilia.   Recomandari: faina de arorut poate fi adaugata in biscuiti, budinci, jeleuri, prajituri sau sosuri calde; cu faina de arorut se obtin jeleuri de fructe clare (limpezi) si luminoase iar daca este adaugata in inghetata de casa, previne formarea cristalelor de gheata; poate fi utilizata ca agent de ingrosare pentru preparatele acide (sosuri dulci sau acrisoare), pentru ca nu contine gluten, poate inlocui faina de grau in unele copturi, dar fiind compusa aproape in totalitate din carbohidrati si lipsindu-i proteinele, nu poate fi un inlocuitor complet pentru faina de grau in produse de panificatie, unde este necesar glutenul; se recomanda ca faina de arorut sa fie amestecata in prealabil cu un lichid rece inainte de a fi adaugata intr-unul fierbinte, iar preparatele sa fie apoi luate imediat de pe foc odata ce s-au ingrosat, pentru a preveni subtierea lor; o lingura de amidon de porumb poate inlocui 2 lingurite de arorut, iar una de faina de grau o lingurita de arorut.   Ingrediente: Arrowroot (Maranta arundinacea).
Rizomii plantei contin 23% amidon si pentru extragerea acestuia sunt mai intai spalati bine, apoi pastati in mojare de lemn sau razuiti, lichidul obtinut este filtrat iar amidonul pur, care este insolubil, este lasat sa se aseze la fundul vasului si apoi este uscat la soare sau in camere de uscare.   pudra de arrowroot nu trebuie confundat nici cu „Florida arrowroot” extras din Zania integrifolia, tapioca extrasa din cassava (Manihot esculenta) si etichetata des ca Arrowroot sau cu varianta japoneza de amidon denumita traditional kuzu si extrasa din Pueraria lobata.
Falsificat des in trecut cu amidon de cartofi si alte substante similare, amidonul de arorut in amestec cu apa clocotita emana un miros slab specific si isi mareste volumul, formand un „jeleu” perfect de o consistenta foarte fina, spre deosebire de variantele falsificate cu amidon de o mai slaba calitate, care contin particule de dimensiuni mai mari.
Amidonul pur este o pulbere fina de o culoare alba luminoasa si cu gust neutru (cand este sub forma uscata), care la atingere da senzatia de solid iar cand este presata sau frecata „suna” similar zapezii proaspat cazute.   Arrowroot (arorut) este un amidon extras din rizomii plantei tropicale Maranta arundinacea, cultivata inca de acum 7000 de ani si folosita cu precadere in alimentatie, dar si pentru tratarea ranilor provocate de sagetile otravitoare sau chiar la fabricarea primelor hartii de copiat fara carbon (datorita granulatiei sale fine).
Se recomanda folosirea pudrei de Arrowroot la supe crema, sosuri si mancaruri de legume, pentru formarea texturii adecvate a sosurilor de fructe si a gelurilor sau la obtinerea painii si a altor produse coapte fara gluten, eventual in amestec cu alte fainuri.
Prin comparatie cu faina sau amidonul de porumb, arrowrootul ingroasa alimentele la o temperatura mai scazuta si influenteaza gustul preparatelor intr-o mai mica masura. Insa arorutul nu se combina bine cu lactatele, formand cu acestea un amestec lipicios.
Cu faina de arorut sosurile ies limpezi si eficienta sa nu este afectata de ingredientele acide sau de inghet.
pudra de arorut in gama de produse Gastro de la Biorganik, un excelent agent de legare a apei usor de digerat si fara gluten, putand fi utilizat cu succes la ingrosarea diferitelor compozitii, in alimente dulci si sarate, fara gust si incolore


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse