Atlasul de geografie generală reprezintă o concretizare fidelă a noii programe școlare pentru clasele a V-a si a VI-a, în care se studiază Terra – elemente de geografie fizică și Terra – elemente de geografie umană.
Acestea pot fi vizualizate, accesând linkurile tematice prin intermediul unor coduri QR, de pe orice dispozitiv mobil dotat cu camera video și acces la internet..
Atlasul se remarcă și printr-o colecție de filmulețe didactice care transpun în imagini textele prezentate.
Recomandăm atlasul atât elevilor din clasele a V-a și a VI-a, precum și celor interesați de o informare actualizată și intuitivă în domeniile abordate.
Atlasul își propune: • utilizarea unui model de învățare, având ca element central harta, la care se asociază elemente explicative; • stimularea interesului elevilor pentru învățare și, îndeosebi, a interesului pentru învățarea geografiei, într-un mod atractiv și antrenant.
Alături de hărți, atlasul are în completare imagini, texte explicative, grafice, date și tabele, oferind în acest fel un suport al procesului de învățare, prin corelarea informațiilor, la care se adaugă în clasă explicațiile profesorilor.
Astfel, elevii se vor familiariza mai întâi cu elemente de geografie fizică, în clasa a V-a, apoi cu cele de geografie umană, precum și cu elemente de geografie generală (fizică și umană) la nivelul continentului nostru, Europa, în clasa a VI-a.
Europa, putând fi utilizat împreună cu orice manual școlar.
Atlasul de geografie generală reprezintă o concretizare fidelă a noii programe școlare pentru clasele a V-a si a VI-a, în care se studiază Terra – elemente de geografie fizică și Terra – elemente de geografie umană