Descriere YEO:
Pe YEO găsești Blondul impotriva umbrei sale/Leonida Neamtu de la Publisol, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Blondul impotriva umbrei sale/Leonida Neamtu din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 14.95 Lei
Caracteristicile produsului Blondul impotriva umbrei sale/Leonida Neamtu
- Brand: Publisol
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Blondul impotriva umbrei sale/Leonida Neamtu Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Blondul impotriva umbrei sale/Leonida Neamtu de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Aceasta colectie de proza scurta SF il diferentiaza pe
Leonida Neamtu de ceilalti autori romani de proza de gen, iar daca ar fi sa-l comparam pe
Leonida Neamtu cu un scriitor de science-fi ction de talie internationala, acela ar fi H.P. Lovecraft. Aparuta pentru prima oara in 1973, aceasta colectie de proza SF cuprinde paisprezece proze scurte si doua microromane,
Blondul impotriva umbrei sale si Glontul de aur, drept in tampla, sus. De data aceasta, bizarul, marca proprie lui
Leonida Neamtu, va deveni element principal al intregii colectii. Vom avea parte de dedublari si de extraterestri care trimit mesaje planetei noastre, de cutremure inexistente si de dealuri numite ale Viperelor , fara ca vreo vipera sa fi fost vreodata zarita prin iarba lor. Leonida Neamtu s-a nascut in 1934, la Soroca (azi, Republica Moldova). In 1940, odata cu ocuparea Basarabiei, familia se refugiaza in Maramures, locuind in Viseu, apoi in Sighet. Dupa studiile liceale, urmeaza cursurile Facultatii de Filologie a universitatii clujene. Debuteaza, in 1952, cu un volum de poezii, in Almanahul literar, revista coordonata de poetul A.E. Baconsky. Incepand cu anul 1964 incepe sa publice exclusiv romane. Devine redactor la Almanahul literar (care isi va schimba numele in Steaua) si membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Moare pe 25 octombrie 1991, la Cluj-Napoca, lasand in urma peste treizeci de volume publicate si cateva manuscrise.