Descriere YEO:
Brânză Graviera picantă 250gr - Disponibil la greektaste.ro
Pe YEO găsești Brânză Graviera picantă 250gr de la , în categoria Home > Produse Fresh > Brânzeturi.
Indiferent de nevoile tale, Brânză Graviera picantă 250gr din categoria Home > Produse Fresh > Brânzeturi îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 69 Lei
- Brand:
- Categoria: Home > Produse Fresh > Brânzeturi
- Magazin: greektaste.ro
- Ultima actualizare: 08-10-2025 01:33:53
Comandă Brânză Graviera picantă 250gr Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Brânză Graviera picantă 250gr de la greektaste.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Brânză
Graviera picantă
250gr Brânză
Graviera picantă
250gr este realizată din lapte de capră și oaie cu ardei iute; are o aromă intensă și o textură untoasă; se combină perfect în salate de legume unde puteți adaugă un oțet balsamic delicios; brânza
Graviera este aproape la fel de consumată în Grecia ca și feta - ca cea mai populară brânză din Grecia; graviera, mai ales când este tânără, are gust dulce și de unt; este o brânză tare, cu o culoare galbenă deschisă, mici găuri neregulate, o coajă ușor dură și o aromă care variază de la ușor dulce și nucă, la puțin
picant; cea mai comună versiune cretană provine din lapte de oaie sau lapte de oaie amestecat cu o cantitate mică de lapte de capră; în conformitate cu normele de protecție a denumirii de origine (DOP), graviera trebuie să conțină cel puțin 40% grăsimi și cu grăsimi în substanță umedă de maxim 38%; este și o sursă bună de calciu și proteine; varianta de graviera din Creta este cunoscută pentru un gust asemănător de caramel ars, iar graviera mai maturată are un gust mai intens; laptele de capră adaugă o caracteristică specifică, care accentuează învechirea; graviera poate fi păstrată într-un recipient etanș la frigider pentru cel puțin câteva săptămâni, de preferat într-o pânză de bumbac; este de preferat înainte de a servi graviera, să o lăsați aprox. 30 min la temperatura camerei înainte de servire; graviera poate fi și congelată, însă în acest caz este indicat să se consume în câteva luni de la congelare pentru a nu i se modifica textura; graviera dezvoltă în mod natural o coajă dură în timpul maturării, similară cu cea găsită pe parmezanul italian; ingrediente : lapte pasteurizat de oaie și de capră, ardei iute; Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 1666Kj/402Kcal , grăsimi 33g, din care acizi grași saturați 22,1g, glucide <0,1g din care zaharuri <0,1g, proteine 26.1g, sare 2,4g.