O legenda antica spune cum Diavolul coboara in Rai in noptile cu Luna plina, asezand un picior pe turnul antic si celalalt pe clopotnita bisericii din apropiere.
Este cel mai potrivit cu mancaruri grase deoarece aciditatea sa curata palatul..
De asemenea, cu branzeturi, cum ar fi grana padano si stravecchio.
Asocieri gastronomice: se potrivește cu carnea de vanat, mai ales daca este aromatizata cu ierburi.
Temperatura de servire: 18-20° C.
Aroma acestuia impreuna cu o aciditate placuta si un continut bun de alcool, confera o persistenta lunga si deliciosa.
Gust: luxuriant, consistent si cu taninuri grele.
Miros: cirese, cirese negre si prune cu note de scortisoara, vanilie, tutun, violete si piper.
Culoare: rosu-rubin inchis.
Linistire 6 luni inainte de vanzare.
Imbatranire timp de 36 de luni in butoaie de lemn.
Fermentatia malolactica imediat dupa imbuteliere folosind bacterii selectate. 30% din struguri sunt uscati in camere uscate timp de 90 de zile.
Temperaturile pot varia de la 24 la 26 de grade pentru a facilita extractia pigmentului din cojile de struguri.
Macerare timp de 20-25 zile in cuve de lemn de 35 hl.
Ca Di Rajo Notti di Luna Piena Raboso del Piave DOC este un vin Rosu realizat din struguri Raboso Piave, recoltati manual la sfarsitul luni octombrie.
Aceasta varietate particulara si antica de struguri este capabila sa exprime vinuri caracteristice si structurate, cu o personalitate deosebita.
Aceasta poveste este cea care inspira numele simbolului vinului, al Piavei si al caracterului sincer al locuitorilor sai: Raboso.
O legenda antica spune cum Diavolul coboara in Rai in noptile cu Luna plina, asezand un picior pe turnul antic si celalalt pe clopotnita bisericii din apropiere