Descriere YEO:
Carol al II-lea intre datorie - Disponibil la bookzone.ro
Pe YEO găsești Carol al II-lea intre datorie de la Publisol, în categoria Carti.
Indiferent de nevoile tale, Carol al II-lea intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice Vol. 6 1949-1951 din categoria Carti îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 50.91 Lei
Caracteristicile produsului Carol al II-lea intre datorie
- Brand: Publisol
- Categoria: Carti
- Magazin: bookzone.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Carol al II-lea intre datorie Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Carol al II-lea intre datorie de la bookzone.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Volumul al șaselea si ultimul al lucrării Între
datorie și
pasiune conține însemnările
zilnice ale regelui
Carol al II-lea dintre 1 ianuarie
1949 și 13 aprilie
1951, ultima zi a acestui important jurnal, care se încheie brusc, printr-o frază neterminată. Vara anului
1949 aducea, la 18 august, în viața cuplului
Carol – Elena Lupescu, un eveniment important: cununia religioasă, ofi ciată de către părintele arhimandrit dr. Martinian Ivanovici, preotul paroh al Bisericii cu hramul Sfi nții Voievozi din Paris. Ultimii ani ai vieții lui
Carol al II-lea au fost marcați insa și de încercări nereușite ale fostului rege de a prelua conducerea diasporei române, cu speranța – deșartă și de neînțeles la un om de inteligența lui – că, într-o zi, va ajunge din nou pe tronul României. Însemnările sale se încheie simbolic cu gândul la țară, suveranul comentând știrea falsă transmisă la radio că Moldova a fost încorporată la URSS și notând plin de amărăciune: Deși această știre nu m-a mirat, am fost ca trăznit, m-a apucat o jale de nespus și o indignare împotriva politicei anglo-saxone de la sfârșitul războiului. Felul cum România a fost jertfi tă Sovietelor, în schimbul unor avantaje iluzorii, încrederea orbească ce s-a avut în cuvântul banditului de Stalin, toate au pricinuit morbida stare de lucruri de astăzi. Moldova, plină de farmec, Țara căreia aparțin gloriile neamului – Mărăști, Mărășești, Oituz – să fi e stăpânită de acei barbari răsăriteni, e un lucru care nu poate intra în mințile noastre.