Castane eco-bio Sweet Nature 100g, Deco Italia Castanele au fost o sursa principala de hrana in multe culturi, in special in China, Coreea, Japonia si tarile din jurul Marii Mediterane. *provenite din agricultura biologica Castane eco-bio Sweet Nature 100g, Deco Italia Alege acum Castane eco-bio Sweet Nature 100g, Deco Italia si bucura-te de beneficii!.
Produs certificat Ecologic Specificatii Castane eco-bio Sweet Nature 100g, Deco Italia: Specialitate: Masline, nuci si seminte Tip produs BIO Gramaj 100 g Castane*.
Sunt motive suficiente sa fie introduse in alimentatia cardiacilor si a celor care doresc sa isi mentina o silueta supla.
De asemenea, castanele ne aduc in alimentatie un aport important de fibre si zero calorii.
Intre mineralele care se regasesc in Castane se numara calciul, magneziul, postasiu, fosforul, fierul.
Cei care mananca preparate cu Castane beneficiaza de cantitati importante in vitaminele C si E precum si amidon.
In plus, miezul castanelor contine vitamine din gama B, excelente pentru un sistem nervos echilibrat.
Contribuie la ameliorarea afectiunilor cardiovasculare si ale rinichilor.
De asemenea, castanele pot vindeca vanataile si leziunile de tip hematom.
Ca urmare, poate preveni probleme cum ar fi varicele, cheagurile de sange, ulceratiile varicelor, flebitele si chiar hemoroizii.
Consumul de Castane normalizeaza circulatia sanguina.
Sunt lipsite de colesterol si de sodiu, fapt pentru care sunt o alegere buna pentru cardiaci.
Castanele nu au foarte multi oxalati (care sa cauzeze pietre la rinichi), mai putin de 85 mg la 100 g, in comparatie cu alte fructe cu coaja lemnoasa.
Mai mult, castanele contin vitamine din complexul B, respectiv in 100 g primim 11% din doza zilnica necesara de niacina, 29% din piridoxina (vitamina B-6), 100% din tiamina si 12% din riboflavina.
Dieta bogata in fibre ajuta la la scaderea trigliceridelor prin limitarea absorbtiei colesterolului in exces in intestine.
Castanele sunt recomandate persoanelor care tin dieta sau diabeticilor atat datorita continutului bogat in fibre dar si faptului ca ca au un indice glicemic mic.
Continutul de fibre din Castane este de 4 g la 100 g, mai mare decat la nuci (2,1 g la 100 g), nuci pecan (2,3 g la 100 g) si fistic (1,9 g la 100 g), dar aproximativ la jumatate decat alunele.
Grecii considera castanele superioare migdalelor, alunelor si nucilor din punct de vedere nutritiv si al beneficiilor aduse sanatatii.
Castanele comestibile au fost cultivate timp de mai mult de 6.000 de ani in China si de 3.000 de ani in Europa, dupa cum relateaza Richard Litz, autor al cartii “Biotechnology of Fruit and Nut Crops”.
Castane eco-bio Sweet Nature 100g, Deco Italia Castanele au fost o sursa principala de hrana in multe culturi, in special in China, Coreea, Japonia si tarile din jurul Marii Mediterane