Cea mai delicioasa otrava. Povestea toxinelor naturii, de la condimente la vicii/Noah Whiteman

Cea mai delicioasa otrava. Povestea toxinelor naturii, de la condimente la vicii/Noah Whiteman

Detalii Cea mai delicioasa otrava. Povestea

elefant.ro
Vânzător
elefant.ro
Pret
52 Lei 65 Lei
Categorie (vânzător)
Books
Marca
Publica

Produs actualizat în urmă cu 1 lună
Descriere YEO:

Cea mai delicioasa otrava. Povestea - Disponibil la elefant.ro

Pe YEO găsești Cea mai delicioasa otrava. Povestea de la Publica, în categoria Books.

Indiferent de nevoile tale, Cea mai delicioasa otrava. Povestea toxinelor naturii, de la condimente la vicii/Noah Whiteman din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.

Preț: 52 Lei

Caracteristicile produsului Cea mai delicioasa otrava. Povestea

  • Brand: Publica
  • Categoria: Books
  • Magazin: elefant.ro
  • Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29

Comandă Cea mai delicioasa otrava. Povestea Online, Simplu și Rapid

Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Cea mai delicioasa otrava. Povestea de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.


Descriere magazin:
Un secret letal se ascunde in rafturile de condimente, in dulapurile de medicamente si in gradini. in interiorul unui bob de cafea, al unui fulg de ardei iute, al unei capsule de mac, al unui spor de mucegai, al unei frunze de degetarita, al unei ciuperci magice, al unui mugure de marijuana sau al unei seminte de mar gasim o multime de substante chimice ciudate. Le folosim ca sa ne incepem ziua (cofeina), sa ne stimulam limbile (capsaicina), sa ne recuperam in urma operatiilor (opioidele), sa ne vindecam infectiile (penicilina), sa ne oblojim inimile (digoxina), sa ne influentam mintile (psilocibina), sa ne calmam nervii (CBD) si chiar sa ne ucidem dusmanii (cianura). Dar de ce produc plantele si fungii astfel de substante? si cum am ajuns noi sa le folosim si sa abuzam de unele dintre ele? Pornind de la descoperiri de ultima ora din domeniile evolutiei, chimiei si neurostiintelor, Cea mai delicioasa otrava dezvaluie: originile toxinelor produse de plante, ciuperci, microbi si chiar unele animale mecanismele dezvoltate de animale pentru a le depasi cum si-a facut loc cursa de inarmare coevolutionara in experienta umana. Acest razboi chimic permanent nu doar ca a declansat diversificarea vietii pe Pamant, ci este strans legat si de propriile succese si esecuri. Nu va veti mai uita niciodata la fel la o planta, o ciuperca, un fruct, o leguma sau chiar la ultimii 500 de ani de istorie umana. " Mi-ar fi placut sa calatoresc prin lume cu Noah Whiteman si sa ma bucur de cunostintele sale profunde si eclectice cu privire la miile de compusi pe care si i-au format plantele pentru a se apara impotriva pradatorilor. Din fericire, a scris Cea mai delicioasa otrava. Acest ghid exuberant, pertinent si uluitor va schimba ceea ce credeati despre plante si va transforma modul in care oamenii le folosesc si fac abuz de toxinele lor pentru a-si aroma mancarurile, pentru a-si trata bolile, pentru a-si schimba starea de spirit si multe altele ." ( Daniel E. Lieberman, autorul cartii Istoria corpului uman ) " De milenii intregi, oamenii profita de varietatea uriasa de toxine vindecatoare, imbatatoare, delicioase sau stimulatoare produse de razboiul biologic de care e plina lumea naturala. Whiteman ofera o prezentare generala grozava a diversitatii si a ubicuitatii acestor substante, oferindu-ne o perspectiva inspirationala si interesanta asupra bogatiei naturii si a modurilor inteligente in care oamenii si multe alte specii au invatat s-o exploateze ." ( Edward Slingerland, autorul cartii Drunk ) " In aceasta carte fascinanta si bine documentata, Noah Whiteman dezvaluie cu multa pricepere evolutia toxinelor care au patruns in viata noastra de zi cu zi." ( Jennifer Doudna, laureata a Premiului Nobel pentru Chimie ) Dr. Noah Whiteman este biolog evolutionist la Universitatea din California, Berkeley, unde preda biologie integrativa si biologie moleculara si celulara. Este recunoscut pentru cursurile si activitatile sale academice, primind Distinctia Profesorala a Universitatii Harvard si fiind ales in Societatea Entomologica Regala, in Academia de stiinte din California si in consiliul director al Societatii Americane de Genetica. in 2020, Whiteman a primit o bursa Guggenheim pentru a scrie Cea mai delicioasa otrava , prima sa carte. A crescut in nord-estul Minnesotei, mai intai in Duluth, apoi la marginea vastei salbaticii a mlastinii Sax-Zim, o relicva a ultimei ere glaciare. Botanist, entomolog, ornitolog, evolutionist si genetician, si-a inceput cariera stiintifica in insulele Galapagos, unde a studiat evolutia pasarilor si a parazitilor acestora. in laboratorul sau de cercetare de la Berkeley studiaza acum adaptarile care determina interactiunile plante-animale. Cercetarile inovatoare ale lui Whiteman au fost publicate intens in literatura stiintifica si prezentate la NPR, PBS, in The New York Times, Der Spiegel, Scientific American, Popular Science si The Scientist. Din 2015, Whiteman a fost recunoscut ca Investigator Exceptional de Institutul National de Sanatate. isi doreste sa creeze un model de cercetare stiintifica mai divers, mai

Cea mai delicioasa otrava. Povestea toxinelor naturii, de la condimente la vicii/Noah Whiteman - 0 | YEO

Produse asemănătoare

Produse marca Publica