Frunzele arborelui Olea Europaea contin monoterpene iridoide (printre care oleuropeina), triterpene, flavonoide, chalcone, acizi fenolici, derivate cumarinice.
Beneficiile utilizarii: Ceaiul de maslin este recunoscut pentru proprietatea lui de a contribui la apararea organismului impotriva agentilor externi; Ajuta la inhibarea procesului de replicare a microorganismelor potential patogene; Sustine sanatatea tractului respirator superior; Contribuie la mentinerea unei temperaturi corporale normale; Sustine functiile tractului intestinal; Contribuie la mentinerea unei presiuni sangvine normale; Contribuie la mentinerea unui nivel sanatos de glucoza in sange; Contribuie la mentinerea nivelului normal al colesterolului; Antioxidant.
Ingrediente: Maslin.
Mod de utilizare: Se beau 2 – 3 cani cu Ceai pe zi; Se toarna 200 ml de apa clocotita peste o lingurita cu planta si se lasa acoperit 10 – 15 minute, apoi se strecoara.
Contraindicatii:Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta..
Frunzele arborelui Olea Europaea contin monoterpene iridoide (printre care oleuropeina), triterpene, flavonoide, chalcone, acizi fenolici, derivate cumarinice.
Beneficiile utilizarii: Ceaiul de maslin este recunoscut pentru proprietatea lui de a contribui la apararea organismului impotriva agentilor externi; Ajuta la inhibarea procesului de replicare a microorganismelor potential patogene; Sustine sanatatea tractului respirator superior; Contribuie la mentinerea unei temperaturi corporale normale; Sustine functiile tractului intestinal; Contribuie la mentinerea unei presiuni sangvine normale; Contribuie la mentinerea unui nivel sanatos de glucoza in sange; Contribuie la mentinerea nivelului normal al colesterolului; Antioxidant.
Ingrediente: Maslin.
Mod de utilizare: Se beau 2 – 3 cani cu Ceai pe zi; Se toarna 200 ml de apa clocotita peste o lingurita cu planta si se lasa acoperit 10 – 15 minute, apoi se strecoara.
Contraindicatii:Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.