Descriere YEO:
Ceai de salvie 15 gr - Disponibil la greektaste.ro
Pe YEO găsești Ceai de salvie 15 gr de la , în categoria Home > Băcănie > Ceai.
Indiferent de nevoile tale, Ceai de salvie 15 gr din categoria Home > Băcănie > Ceai îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 10.8 Lei
Caracteristicile produsului Ceai de salvie 15 gr
- Brand:
- Categoria: Home > Băcănie > Ceai
- Magazin: greektaste.ro
- Ultima actualizare: 28-10-2025 01:22:05
Comandă Ceai de salvie 15 gr Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Ceai de salvie 15 gr de la greektaste.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Ceai de
salvie 15 gr
- un ceai deosebit atât pentru gustul său cât şi pentru proprietățile sale;
- frunzele de salvie pot fi recoltate pe perioada întregului an, însă plantele conțin cele mai multe substanțe benefice chiar înainte de înflorire;
- înaintea iernii, tufa de salvie poate fi tăiată și uscată, reușind să își mențină aroma timp îndelungat;
- mirosul intens, specific al salviei se datorează uleiurilor eterice (între 1% și 2,5%), în special thujon, cineol și borneol;
- la acestea se adaugă și camfor, taninuri, glicozida, acizi și o substanță cu efect estrogen;
- consumul de salvie sub formă de ceai, pulbere sau tinctură contribuie la calmarea persoanelor agitate, reducând și starea de amețeală;
- Ceai de salvie 15 gr poate fi băut fierbinte, lăsat la temperatura camerei pentru a fi folosit pentru gargară sau folosit pentru uz extern;
- ceaiul de salvie are o suită de beneficii și asupra sistemului digestiv, stimularea digestiei pentru persoanele care se refac după o perioadă de slăbiciune fizică fiind una dintre ele;
- acidul rosmarinic din acest ceai previne spasmele gastrice, gastritele şi arsurile stomacale şi contribuie la înlăturarea simptomelor indigestiei;
- în gastronomie sunt preferate frunzele de salvie verde, însă datorită aromei foarte puternice, aceasta trebuie dozată cu atenție;
- salvia prelungește valabilitatea preparatelor și are un efect tonic asupra stomacului;
- tocată fin, salvia poate fi adăugată în supe, garnituri, legume chiar înainte de servire;
- inclusiv preparatele de roșii, salate și pește, de pasăre, cartofi, pizza și diferite uleiuri, carnea de vânat, vită și miel devin mai aromate prin adăugarea salviei;
- indicaţii de preparare: se încălzește apa la 100 grade celsius şi se adaugă o lingurița de ceai la 200 ml de apă, după care se lasă la infuzat 2-5 minute;
- se servește ca atare sau îndulcit cu delicioasa şi deosebita miere naturală din flori ce cimbru care va ajută să dați ceaiului dvs o aromă deosebită;
- plantele sunt uscate 100% natural, nu în cuptoare sau prin metode accelerate.