Ceai negru Darjeeling BIO, 18 plicuri, Sonnentor Ceaiul negru se obtine ca si ceaiul verde din frunzele plantei Camellia Sinensis, diferenta dintre cele doua tipuri fiind data de procesul de prelucrare a materiei prime. Prezentare:
18 plicuri.
Lasa ceaiul la infuzat timp de 3- 5 minute (nu mai mult pentru ca altfel se amareste). Mod de preparare:
Se pune 1 plic de Ceai negru Darjeeling Bio in 250 ml de apa fiarta pana la 90 de grade (temperaturile mai ridicate dauneaza calitatii ceaiului). Ingrediente:
100% Ceai negru Darjeeling, provenit din culturi ecologice.
Acest sortiment de Ceai este foarte bogat in aminoacizi, uleiuri volatile, iod, fosfor, flor, potasiu si vitamine.
Plantatiile de Ceai au 4 sezoane de recoltare anual.
Aroma infuziei obtinute are o usoara tenta florala si de musk, iar culoarea are diferite nuante de orange.
Calitatea ceaiului negru Darjeeling este data de momentul recoltarii.
Metodele de prelucrare a materiei prime sunt destul de rudimentare incluzand ofilirea, fermentarea si uscarea frunzelor de ceai.
Calitatile acestui tip de Ceai sunt date de climatul rece si umed si relieful in care se situeaza aceste plantatii, avand in vedere ca altitudinile gradinilor de Ceai se situeaza intre 600 – 2000 m.
El mai este numit si sampania ceaiului.
Regiunea originara este omonima, fiind situata in Bengalul de vest, India, pe versantii Himalayei.
Ceaiul negru este un Ceai fermentat (complet oxidat).
Ceaiul negru Darjeeling este unul dintre cele mai faimoase, scumpe si rafinate sortimente de Ceai din lume. Ceai negru Darjeeling BIO, 18 plicuri, Sonnentor Ceaiul negru se obtine ca si ceaiul verde din frunzele plantei Camellia Sinensis, diferenta dintre cele doua tipuri fiind data de procesul de prelucrare a materiei prime