Descriere YEO:
Ceaun din fonta cu capac - Disponibil la kivi.ro
Pe YEO găsești Ceaun din fonta cu capac de la Lodge, în categoria Tigai si oale.
Indiferent de nevoile tale, Ceaun din fonta cu capac - cuptor olandez Lodge 33 cm 8,5 litri L-12DO3 din categoria Tigai si oale îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 948.9 Lei
Caracteristicile produsului Ceaun din fonta cu capac
- Brand: Lodge
- Categoria: Tigai si oale
- Magazin: kivi.ro
- Ultima actualizare: 22-11-2024 01:37:17
Comandă Ceaun din fonta cu capac Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Ceaun din fonta cu capac de la kivi.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Cuptorul
olandez traditional de la
Lodge de 8,5
litri L-
12DO3, cu maner de tip toarta, este foarte cunoscut de mai bine de un secol si este perfect pentru gatit in aer liber, dar si pe plita. Conduce caldura in mod egal, fara puncte fierbinti, si pastreaza caldura, pentru eficienta si controlul optim al procesului de gatire.Este asezonat cu ulei vegetal si gata de utilizare imediat ce este scos din cutie.Poate fi utilizat pe toate suprafetele de gatit, pe gratare si la focuri de tabara.Poate fi folosit si in
cuptor.Ceaunul vine asezonat din productie, fiind gata de utilizare imediat dupa cumparare.Soteaza, fierbe, prajeste si coace, iar alimentele se patrund in profunzime. Fabricat in SUA. Utilizare si intretinere Daca respectati urmatoarele instructiuni de utilizare si intretinere pentru ceaunul din
fonta Lodge, va veti putea bucura de el o viata intreaga! Nu trebuie sa faceti nimic altceva decat sa… Il spalati la mana. Il uscati imediat – chiar si inainte de prima utilizare. Il ungeti cu un strat subtire de ulei vegetal dupa fiecare spalare. Cat de mult ulei trebuie sa folositi? Suficient cat ceaunul sa-si recapete stralucirea, fara a deveni „lipicios”. De ce? Ca sa mentineti
fonta „asezonata” si protejata de umezeala. „Asezonarea” – e diferita de cea cu sare si piper „Asezonarea” presupune folosirea uleiului vegetal incins la temperatura ridicata a fontei: asadar, nu e ca si cum ar fi un strat antiaderent de natura chimica. Asezonarea aceasta asigura proprietatile de gust naturale, implicite. Cu cat gatiti mai mult in ceaun, cu atat mancarea va deveni mai gustoasa. Deoarece creati, intretineti si chiar refaceti „asezonarea”, ceaunul de gatit o sa va tina si 100 de ani, sau mai bine. Dimpotriva, un strat chimic antiaderent nu poate fi refacut, ceea ce limiteaza durata de viata a ceaunului. Hai sa gatim! Ceaunul din
fonta Lodge poate fi folosit la fel de bine pe plite cu inductie, ceramice, electrice si cu gaz, in bucatarie, pe gratarul in aer liber sau chiar la focul de camping. Nu-l folositi insa la microunde. (Unele plite cu inductie nu vor functiona cu gratare cu doua arzatoare). Pe suprafetele din sticla sau din ceramica manevrati ceaunul prin ridicare, nu prin impingere. Ceaunul nostru este in siguranta la temperaturi ridicate: folositi ustensile din metal, de lemn sau din silicon termorezistent. Daca ceaunul este nou, unele mancaruri se pot prinde (mai ales ouale). Folositi ceva mai mult ulei sau unt pana ce ati reusit sa creati stratul de protectie. Alimentele acide, precum rosiile, fasolea si anumite sosuri, pot distruge stratul de asezonare si ar trebui evitate pana ce acesta se consolideaza suficient. Ceaunul de fonta are rareori nevoie de expunere directa la o temperatura peste medie daca a fost bine incalzit in prealabil. In momentele in care chiar trebuie sa gatiti la temperaturi ridicate, cresteti treptat temperatura si adaugati uleiul chiar inainte de a introduce alimentele, pentru a preveni prinderea lor de ceaun. Manerele se incing; folositi manusi de bucatarie. Folositi pirostriile ca sa protejati baza ceaunului de contactul termic direct. Folosim sau nu folosim detergent de vase… Daca va sperie gandul sa nu-l spalati deloc cu detergenti, folositi apa cu putin detergent, dupa care uscati ceaunul si ungeti-l imediat cu ulei. Oricum, nu uitati ca ceaunul ajunge la o temperatura mai mare de 100 de grade in 4 minute de expunere la o flacara medie si ca se sterilizeaza la circa 66 de grade, astfel incat orice detergent devine inutil. Detergentii de vase, agentii puternici de curatare si spatulele de curatare din metal nu sunt recomandate deoarece distrug stratul de asezonare. A ruginit? Nu va ingrijorati, nu s-a stricat! Fara stratul de protectie din ulei, fonta poate rugini. Problema este insa usor de remediat. Inlaturati rugina, spalati ceaunul, uscati-l si ungeti-l cu putin ulei vegetal. Daca problema persista, va trebui sa eliminati cu atentie toata rugina si sa urmati instructiunile noastre de mai jos de refacere a stratului de protectie. Cum sa refaceti stratul de protecti