„ Cei care schimba jocul este, dupa stiinta noastra, prima carte care vorbeste despre mecanismele si procesele de decizie ale primei generatii de antreprenori romani de dupa desertificarea comunista.
M-as bucura mult sa fie o carte care sa ne inspire pe cat mai multi sa le calcam p.
Asteptati-va, deci, la o carte scrisa frumos si captivant, lucru nu usor de realizat, cand vorbim de povesti de business, la o carte care nu vorbeste doar despre succes, ci si despre valoarea pe care o da esecul, un element bine ascuns in orice plan de afaceri si, nu in ultimul rand, asteptati-va la o carte care va va inspira, indiferent de proiectele pe care le aveti de dus la capat.“ - Dragos Stanca, antreprenor, managing partner ThinkDigital, fondator ICEEfest „ Cei care schimba jocul vorbeste, intr-un stil accesibil si captivant, despre cei mai valorosi antreprenori romani si despre modul in care acestia si-au dus bataliile, si-au trait infrangerile, si-au savurat victoriile.
Cunosc mult prea bine exigentele autoarelor.
Pentru ca merita.“ - Vlad Mixich, jurnalist „O carte unica, despre oameni extraordinari, o sursa de inspiratie pentru cei care au luat calea antreprenoriatului, dar si o resursa pentru bancheri, manageri si investitori care doresc sa inteleaga mai bine cum pot conlucra cu antreprenorii si firmele lor.“ - Cornel Marian, managing director, Oresa Ventures Romania „Aveti in maini o carte despre business si, mai ales, despre oamenii din spatele businessului.
Simplu si firesc.
Fara festivisme, fara cele mai mari steaguri si cele mai tricolore emotii din lume.
E necesar ca ea sa reinceapa sa ocupe un loc central in lumea noastra.
Cred ca aceasta Romanie exista si e necesar ca ea sa se vada mai bine.
Dar nu am avut, cel putin pana acum, o carte in care sa se vada limpede acea Romanie severa pe care istoricul Alexandru Dutu o descria ca fiind formata din niste oameni seriosi care-si vad de treaba, isi fac datoria, isi asuma obligatii pe care le duc la bun sfarsit cu discretie si isi implinesc vocatia plini de raspundere.
Avem carti despre cum sa ne crestem copiii, cum sa ne iubim unii pe altii, cum sa slabim si cum sa izbandim.
Si niciunul n-a stiut exact, cand a pornit constructia propriului joc, cum va arata toata povestea peste 10-15-20 de ani.“ - Mona Dirtu, Andreea Rosca „Aparitia acestei carti, in care sunt adunate o parte din povestile unei Romanii contemporane demne de admirat, este un gest simplu.
Au inceput fara mentori care sa-i fereasca de decizii gresite, fara MBA-uri, fara carti de afaceri pe noptiera.
Niciunul n-avea habar, cand a pornit, cum se fac afacerile.
Toti au luat-o de jos si foarte jos - de la venituri care in cel mai bun caz ajungeau de la o luna la alta, de la o pravalie de cativa metri patrati, de la o taraba, de la compania de la noi din sufragerie.
Niciunul dintre cei despre care veti citi nu a avut, la inceput de poveste, cine-stie-ce capital de pornire.
Unii au stiut exact ce vor, in vreme ce altii s-au vazut zvarliti de vreo furtuna pe-un tarm oarecare si, in lipsa de optiuni rezonabile, au hotarat sa-si construiasca pana una-alta un adapost.
Povestile din aceasta carte sunt despre cativa oameni care, la un moment dat al vietii lor, au pornit pe propriul drum.
Si pentru ca acum, dupa 25 de ani de business, sunt gata sa impartaseasca oricui din lectiile pe care le-au invatat.
I-am ales pentru ca, pornind de la aceeasi linie de start ca intreaga lor generatie, ei au reusit acolo unde altii au esuat.
Pe cei numiti mai sus i-am ales nu pentru ca ar fi perfecti - poate ca cei cu care lucreaza, prietenii sau familiile ii considera uneori nedrepti, fixisti, intoleranti, autoritari, insuportabili, pisalogi, narcisisti, nerezonabili, suciti, neatenti.
Veti citi in aceasta carte - in ordinea varstelor de pe tricou - despre Dragos Petrescu (City Grill, Caru’ cu Bere)
Mihai Marcu (MedLife)
Vasile Armenean (Betty Ice)
Dragos si Adrian Paval (Dedeman)
Adrian Mihai, Felix Patrascanu si Neculai Mihai (Fan Courier)
Dan Sucu (Mobexpert)
Florin si Mariuca Talpes (Bitdefender si Softwin). „ Cei care schimba jocul este, dupa stiinta noastra, prima carte care vorbeste despre mecanismele si procesele de decizie ale primei generatii de antreprenori romani de dupa desertificarea comunista