Descriere YEO:
Pe YEO găsești Cicoare 100% Instant Borcan, 100g de la Solaris, în categoria Cafea, Cacao și Ciocolată caldă.
Indiferent de nevoile tale, Cicoare 100% Instant Borcan, 100g | Solaris din categoria Cafea, Cacao și Ciocolată caldă îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 21.5 Lei
Caracteristicile produsului Cicoare 100% Instant Borcan, 100g
- Brand: Solaris
- Categoria: Cafea, Cacao și Ciocolată caldă
- Magazin: viataverdeviu.ro
- Ultima actualizare: 22-11-2024 01:37:17
Comandă Cicoare 100% Instant Borcan, 100g Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Cicoare 100% Instant Borcan, 100g de la viataverdeviu.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Cicoare 100%
Instant Borcan,
100g |
Solaris Cicoarea
Instant Solaris conține 100% rădăcină de cicoare prăjită.Ce beneficii are cafeaua de cicoareCafeaua de cicoare este obținută din rădăcină de cicoare prăjită și este o alternativă fără cofeină pentru cafeaua pregătită din boabe de cafea. Este recomandată în special persoanelor care nu vor să consume cafea sau cărora nu le este indicată cofeina, dar care își doresc să se bucure de un ritual plăcut pentru energizare, încă de la primele ore ale dimineții. În plus, consumul de cafea de cicoare este asociat cu o multitudine de beneficii asupra sănătății.Cicoarea comună (Cichorium intybus) este o plantă erbacee, perenă, cu frunze și rădăcini comestibile, cu o tulpină tare, ramificată și flori delicate de culoare albastru-deschis. Face parte din familia Asteraceae, împreună cu alte plante precum păpădia și floarea soarelui. Înflorește în perioada verii (în intervalul iulie-septembrie), iar recoltarea rădăcinilor are loc toamna.Știai că cicoarea este una dintre cele mai vechi plante folosite atât în scop alimentar, cât și medicinal? Primele mențiuni scrise cu privire la cicoare le regăsim în papirusul Ebers, un papirus de medicină antică egipteană, cu o vechime mai mare de 4000 de ani. Cicoarea este menționată și în operele scriitorilor latini precum Horațiu, Virgiliu, Plinius. În Roma Antică, rădăcina de cicoare era utilizată pentru purificarea sângelui, în timp ce în Egipt, cura cu cicoare era recomandată pentru detoxifierea ficatului și pentru tratarea bolilor hepato-biliare și renale. Odată cu secolul al XIX-lea, popularitatea cicorii a început să crească și în Europa, din pricina unei penurii de cafea ce a apărut în Franța și care a fost soluționată cu ajutorul cafelei obținute din cicoare.Cafeaua de cicoare este o sursă bogată în nutrienți, după cum ne indică tabelul valorilor medii nutriționale:Grăsimi – 0,1g (din care acizi grași saturați – 0,1g)Glucide – 56g (din care zaharuri – 13g)Fibre – 33gProteine – 3,8gSare – 0,36gValoare energetică – 305 kcalRădăcina de cicoare se remarcă printr-un conținut mare de fibre (33%), constituit în special din inulină, o fibră solubilă prebiotică ce aparține clasei de carbohidrați denumită „fructani”. Inulina nu doar că îmbunătățește peristaltismul intestinal, ci stimulează și hrănirea și creșterea numărului de bacterii benefice din tractul digestiv. Prin specificul său prebiotic poate stimula sistemul imunitar, prin reducerea numărului de bacterii dăunătoare din intestin.În afară de inulină, în compoziția rădăcinii de cicoare mai regăsim sucroză, celuloză, proteine, diverși micronutrienți și principii active cum sunt următoarele:vitamine – B3, B6, B7, B9, C, A;minerale – calciu, potasiu, sodiu, fosfor, magneziu, mangan, sulf;lactone sesquiterpenice – lactucină și lactucopicrină (substanțe amare cu efect sedativ și analgezic);cumarinetaninuriflavonoide, acizi fenolici Toți acești compuși conferă rădăcinii de cicoare proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, anticanceroase, antihelmintice, antifungice, antihepatotoxice, diuretice, stomahice, colagoge, hipoglicemiante, laxative, imunostimulente. În ceea ce privește consumul de cafea de cicoare, beneficiile pe care le conferă organismului sunt multiple. Iată care sunt o parte dintre acestea: sursă de energie fără conținut de cofeină – cafeaua de cicoare poate fi o modalitate excelentă de a reduce sau de a elimina aportul de cofeină. O cană obișnuită de cafea conține aproximativ 95 mg de cofeină, iar consumul unor cantități mari de cofeină a fost asociat cu o serie de efecte adverse precum greața, anxietatea, palpitațiile cardiace, agitația și insomnia. De cealaltă parte, rădăcina de cicoare este complet lipsită de cofeină. Poate fi adăugată în apă fierbinte, pentru a obține o băutură caldă, fără cofeină, cu efect de energizare și un gust asemănător cu cafea