Descriere YEO:
Crizele de după criză. O - Disponibil la litera.ro
Pe YEO găsești Crizele de după criză. O de la Litera, în categoria Cărți.
Indiferent de nevoile tale, Crizele de după criză. O lume fără busolă și fără hegemon din categoria Cărți îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Crizele de după criză. O
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 25.94 Lei
Caracteristicile produsului Crizele de după criză. O
- Brand: Litera
- Categoria: Cărți
- Magazin: litera.ro
- Ultima actualizare: 28-11-2024 01:22:04
Comandă Crizele de după criză. O Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Crizele de după criză. O de la litera.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
După prăbuşirea pe care a reprezentat-o criza, după anii de evoluţie economică lentă care i-au urmat, dezvoltarea va deveni obiectivul detaşat al perioadei care vine. Globalizarea poate construi o serie de premise ale dezvoltării, dar nu poate asigura şi dezvoltarea propriu-zisă. Corporaţiile? Corporaţiile vin şi pleacă. Ele pot crea bdquo;insuleldquo; ale dezvoltării; problema este cine reuneşte toate acest bdquo;insuleldquo;, cine construieşte perspectiva? Să nu ne amăgim! Avem de-a face cu o adevărată mutaţie. Dezvoltarea va reprezenta principala unitate de măsură a unei bune guvernări şi va da seamă de vrednicia statului. Statndash;dezvoltare este noul tandem care va domina viaţa şi relaţiile internaţionale ale lumii. Criza recentă a avut un impact masiv asupra relaţiilor şi ordinii internaţionale. Globul pare că a intrat in trepidaţii, iar bdquo;indisciplina geopoliticăldquo; este caracteristica noii vieţi planetare. Parcă nimeni nu mai este mulţumit cu situaţia actuală şi toată lumea ar dori să inceapă o bdquo;nouă partidă de şah geopoliticldquo;. La nivelul actorilor globali importanţi, nimeni nu este prea puternic pentru a domina şi nimeni nu este prea slab pentru a se lăsa dominat. Paul Dobrescu este profesor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, București. De-a lungul carierei sale academice, a fost preocupat să descifreze procese definitorii ale lumii contemporane, cum ar fi evoluția globalizării, ridicarea lumii emergente, reaşezarea puterilor globale. A publicat numeroase lucrări de geopolitică, sociologie politică şi comunicare, intre care amintim: Mass media, puterea fără contraputere (2002, in colaborare), Geopolitica (2003), Istoria comunicării (2007, in colaborare), Viclenia globalizării. Asaltul asupra puterii americane (2010), Un deceniu cacirc;t un secol. Secolul lumii emergente (2013, distinsă cu premiul Henri H. Stahl al Academiei Romacirc;ne), Lumea cu două viteze. Puterile emergente şi ţările dezvoltate (2013), La ruse de la mondialisation (Lrsquo;Harmattan, 2015).