Unul din patru romani sufera la un moment dat de anxietate, aceasta fiind, de altfel, cea mai frecventa dintre tulburarile psihice din tara noastra.
Cartea se adreseaza publicului larg, dar e un instrument util si pentru psihiatri, psihologi clinicieni si psihoterapeuti..
Dupa ce discuta despre tiparele mentale care exacerbeaza temerile (gandirea in alb-sau-negru, catastrofizarea etc.) si despre simptomele somatice ale panicii, autorul propune un larg evantai de tehnici pentru gestionarea anxietatii: de la contestarea gandurile irationale la meditatia de tip minfulness, de la modificarea rutinelor cotidiene de somn si alimentatie, la exercitiile fizice si de relaxare (imagerie), de la reorganizarea mediului la expunerea treptata la evenimentele infricosatoare.
Pentru cei care se confrunta cu stresul crescut, cu ingrijoarea, frica sau panica, autorul ofera o serie de sugestii pentru de a tine sub control anxietatea, chiar si fara ajutorul medicatiei sau psihoterapiei.
Unul din patru romani sufera la un moment dat de anxietate, aceasta fiind, de altfel, cea mai frecventa dintre tulburarile psihice din tara noastra