Cumpara de la elefant.ro

Cum vad eu lumea. O antologie/Albert Einstein - Humanitas


Cum vad eu lumea. O antologie/Albert Einstein
31.45 Lei

Disponibil

(30-07-2024)
Cumpara de la elefant.ro

Produs vandut de elefant.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara cum vad eu humanitas de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru cum vad eu humanitas

Devenita simbol al stiintei, mai mult, simbol al unei intelepciuni care depaseste frontierele stiintei, ajungand la intrebarile esentiale despre ordinea universului si rostul nostru pe pamant, figura lui Einstein continua sa exercite o fascinatie fara egal, atat asupra oamenilor de stiinta, cat si asupra profanilor, cuceriti de clarviziunea, nonconformismul si umorul sau.
In 1917, Einstein publica prima expunere a teoriei speciale si generale a relativitatii „pe intelesul tuturor“..
Scrierile de interes general ale lui Einstein sunt reunite in doua volume: Mein Weltbild (1931) si Out of my Later Years (1950).
Moare la 18 aprilie 1955, la 76 de ani.
In ultima parte a vietii, Einstein este recunoscut nu numai drept cea mai mare autoritate din fizica teoretica, ci si ca un mare umanist care incorporeaza in mod exemplar prin actiunea lui sociala si culturala, prin luarile sale de pozitie in problemele vietii publice spiritul libertatii, al justitiei sociale, respectul pentru demnitatea fiintei umane.
O data cu instaurarea regimului national-socialist, Einstein isi da demisia din Academia Prusiana de stiinte si paraseste definitiv Germania, stabilindu-se la Princeton, in Statele Unite ale Americii.
Dupa publicarea teoriei generale a relativitatii in anii primului razboi mondial si confirmarea uneia dintre predictiile ei de catre expeditia astronomica a Societatii Regale de Stiinte din Londra (1919), devine cel mai cunoscut om de stiinta al vremii sale.
In 1913 este ales membru al Academiei Prusiene de Stiinte si numit director al Institutului de Fizica al Societatii „Imparatul Wilhelm“ din Berlin, functie pe care o pastreaza pana in 1933.
In anii 1908–1914 a fost profesor de fizica teoretica la universitatile din Berna, Zurich si Praga.
In anii 1902–1908 a lucrat ca expert la Oficiul Federal de Patente din Berna si a publicat lucrari ce au atras atentia lumii stiintifice, printre care prima lucrare despre teoria speciala a relativitatii in 1905.
A studiat matematica si fizica la Scoala Politehnica Federala din Zurich intre 1896 si 1900.
Albert Einstein s-a nascut la Ulm, in Germania, la 14 martie 1879.
La un secol de la descoperirea teoriei relativitatii, problemele puse aici de Einstein sunt inca de actualitate, iar perspectiva lui e un model pentru fizicienii care incearca sa ajunga la o teorie unificata, o teorie „a tot ce exista“ – ideal caruia Einstein i-a inchinat intreaga viata.
Cum vad eu lumea reuneste articole si conferinte ale lui Einstein, definitorii pentru calea urmata in cercetarile sale stiintifice, pentru personalitatea si viziunea lui asupra lumii, texte prin care savantul a urmarit sa se apropie de publicul larg, fara a lasa in umbra rigoarea fizicianului.
Devenita simbol al stiintei, mai mult, simbol al unei intelepciuni care depaseste frontierele stiintei, ajungand la intrebarile esentiale despre ordinea universului si rostul nostru pe pamant, figura lui Einstein continua sa exercite o fascinatie fara egal, atat asupra oamenilor de stiinta, cat si asupra profanilor, cuceriti de clarviziunea, nonconformismul si umorul sau


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse