Descriere YEO:
Curajul de a fi tu - Disponibil la carturesti.ro
Pe YEO găsești Curajul de a fi tu de la Curtea Veche Publishing, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Curajul de a fi tu insuti | Jacques Salome din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Curajul de a fi tu
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 35 Lei
Caracteristicile produsului Curajul de a fi tu
- Brand: Curtea Veche Publishing
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Curajul de a fi tu Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Curajul de a fi tu de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
La fel cum organismul uman este strabatut de vase sangvine prin care alearga seva vietii, si imensul organism social se articuleaza pe o retea tesuta din fiinte umane care stabilesc legaturi si schimburi. Prin aceasta retea ganditoare circula fluidul vital fara de care nu am putea concepe ideea de intalnire sau de relationare cu semenii: comunicarea. A-i cunoaste principiile si a le folosi cu intelepciune inseamna a croi o cale prin vartejul diferentelor dintre noi – o necesitate si o arta deopotriva.
Jacques Salome ne intredeschide o fereastra catre arta de a comunica pana la nivelurile profunde ale constiintei, inspirandu-se din provocarile de zi cu zi ale vietii contemporane si amprentandu-si discursul cu vesnica lui „stare poetica“. JACQUES SALOME (n. 1935) este psihosociolog, formator, scriitor si poet. Si-a obtinut licenta in psihiatrie sociala la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (Paris). Este fondatorul Centrului de formare in relatii interumane „Le Regard fertile“ de la Roussillon-en-Provence si a predat vreme de cincisprezece ani la Universite de Lille III.Filiatia sa teoretica se revendica din curentul psihologiei umaniste, initiat de Carl Rogers. La inceputul carierei in relatiile interumane s-a folosit de psihanaliza, mergand in directia propusa de Milton Erickson, pentru care subconstientul este un rezervor de resurse, nu o componenta intunecata a psihicului. In primele sale cursuri de formare,
Jacques Salome a folosit tehnici corporale ca Rebirth, bioenergia sau mijloacele de expresie scenica precum psihodrama.Aceste numeroase experiente l-au condus in timp la elaborarea unei metode personale: ESPERE (Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala), un sistem teoretic si practic, constand in concepte si instrumente proprii. A format pana in prezent peste 60 000 de asistenti sociali, medici, psihologi si consultanti. A tinut conferinte, cursuri de formare si are discipoli (moderatori in metoda ESPERE si formatori de moderatori) in Franta, Belgia, Canada, Elvetia, Insulele Reunion. A semnat de-a lungul timpului cronici permanente in reviste de referinta din presa franceza si canadiana.A scris 70 de carti si este coautor al unor lucrari de referinta despre comunicare si cuplu, teoretician in cadrul Asociatiei pentru Comunicare Relationala prin Ascultare Activa. Cartile sale au fost traduse in 27 de limbi, inclusiv in limba romana.Dintre cartile semnate de el, la Curtea Veche Publishing au mai aparut: Vorbeste-mi... am atatea sa-ti spun; Un strop de eternitate; Ghid de supravietuire in universul profesional; Cum sa ne marturisim iubirea; Intalniri cu femei-fantana; Daca m-as asculta, m-as intelege; Ce-ar fi daca ne-am inventa propria viata?; Mami, tati, ma auziti?; Singuratatea in doi nu e pentru noi.In februarie 2014 a suferit un sever accident vascular cerebral, care i-a afectat centrul vorbirii. In prezent, la varsta de 83 de ani, se reface si intampina cu deschidere aceasta noua provocare din viata sa cu ajutorul sotiei lui, Valeria, incredintat de faptul ca bolile sunt limbaje simbolice care ne ajuta sa strigam si sa tainuim deopotriva insuportabilul din noi si ca suferinta scoate la lumina posibilitatile nebanuite ale fiintei.