Jacques Salomé ne arată că a fi noi înșine înseamnă adeseori să avem Curajul de a ni-l asuma pe Celălalt din noi.
Mă adresez tuturor celor care îşi asumă responsabilitatea de a acţiona personal şi imediat, în vederea îmbunătăţirii relaţiilor cu ei înşişi şi cu cei din jur. – Jacques Salomé Repere pentru drumul întâlnirii dureroase cu propria nuditate psihică... – Jacques Salomé.
Jacques Salomé, psihosociolog, formator, scriitor și poet, ne întredeschide o fereastră către arta de a comunica până la nivelurile profunde ale conștiinței, inspirându-se din provocările de zi cu zi ale vieții contemporane și amprentându-și discursul cu veșnica lui „stare poetică“.
Cu alte cuvinte, ne învață Curajul de a exista.
Cartea ne învață cum să identificăm zonele de umbră ale personalității noastre, cum să depășim suferința și să înfruntăm riscurile și obstacolele presupuse de schimbare.
A-i cunoaște principiile și a le folosi cu înțelepciune înseamnă a croi o cale prin vârtejul diferențelor dintre noi – o necesitate și o artă deopotrivă.
Prin această rețea gânditoare circulă fluidul vital fără de care nu am putea concepe ideea de întâlnire sau de relaționare cu semenii: comunicarea. – Jacques Salomé La fel cum organismul uman este străbătut de vase sangvine prin care aleargă seva vieții, și imensul organism social se articulează pe o rețea țesută din ființe umane care stabilesc legături și schimburi.
Pentru a obţine bucuria vieţii şi respectul faţă de sine.
Să trăim mai bine nu doar pentru a supravieţui...
Să fim mai buni pentru a trăi mai bine...
Să comunicăm mai bine pentru a fi mai buni...
Ca să putem merge mai departe, în armonie cu propriul sine și cu cei din jur.
Jacques Salomé ne arată că a fi noi înșine înseamnă adeseori să avem Curajul de a ni-l asuma pe Celălalt din noi