Descriere YEO:
Pe YEO găsești Dana Dumitriu. Portretul unei doamne/Liana de la Cartea Romaneasca, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Dana Dumitriu. Portretul unei doamne/Liana Cozea din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 19.8 Lei
Caracteristicile produsului Dana Dumitriu. Portretul unei doamne/Liana
- Brand: Cartea Romaneasca
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 03-12-2024 01:38:02
Comandă Dana Dumitriu. Portretul unei doamne/Liana Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Dana Dumitriu. Portretul unei doamne/Liana de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Dana Dumitriu era o fire funciar lirica. Nu povestirea, epicul o pasionau, ci vibratia aerului moral si psihologic din jurul intamplarilor, aura de pe crestetul personajelor. Moralmente, era inclinata spre sfintenie. Vitalitatea din ea o determina sa nu ocoleasca (si sa judece!) murdariile din om. Avea o enorma capacitate de a intelege: chiar si ce e josnic. Daca ar fi scris ca Mariana Alcoforado, ar fi aratat aceeasi ingaduinta pentru calugarita si pentru prostituata, pentru puritatea vietii din manastire si pentru nevoia de a evada din ea, in aventura si sexualitate . ( Nicolae Manolescu ) LIANA COZEA (1944 2022), scriitoare, eseista, profesor universitar. Licentiata a Facultatii de Filologie din Cluj, specializarile romana si engleza. Debut publicistic in 1968, in revista Familia . Din 1990, cadru didactic al Facultatii de Litere a Universitatii din Oradea. In 1993, obtine diploma de Doctor in Filologie al Universitatii Babes-Bolyai cu teza Prozatoare ale literaturii romane moderne, publicata in volum un an mai tarziu. Autoare a volumelor: Prozatoare ale literaturii romane moderne (1994), Cvartet cu prozatoare (1997),
Dana Dumitriu.
Portretul unei doamne (2000), Exercitii de admiratie si repros: Hortensia Papadat-Bengescu (2002), Confesiuni ale eului feminin (2005), Mozaic literar (2009), Al doilea eu (2013) si Patru critici literari. Jurnale si memorii (2018). Laureata a Premiului M.G. Samarineanu si a Premiului Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din Romania.