Descriere YEO:
De ce E = mc²? - Disponibil la elefant.ro
Pe YEO găsești De ce E = mc²? de la Humanitas, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, De ce E = mc²? (Si de ce e important s-o stim?)/Brian Cox, Jeff Forshaw din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 27.3 Lei
Caracteristicile produsului De ce E = mc²?
- Brand: Humanitas
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 14-12-2024 01:34:24
Comandă De ce E = mc²? Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda De ce E = mc²? de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Bestseller Gaudeamus 2023. Daca figura lui Einstein, de savant cu parul valvoi, simbol al intelepciunii si nonconformismului, fascineaza de mult marele public, teoriile lui continua sa fie privite cu un respect temator, lasand impresia ca tin de domeniul ezotericului si ca numai aceia care au studiat fizica ani de zile isi pot face o idee despre ele.
Brian Cox si
Jeff Forshaw reusesc in De ce E = mc²? sa demistifice asemenea prejudecati. Pentru a le urmari rationamentele care sunt de fapt chiar rationamentele lui Einstein reduse la esenta , cititorului ii este de-ajuns sa cunoasca teorema lui Pitagora. E o performanta remarcabila sa explici riguros, dar cu atat de putina matematica, cum se poate ajunge la cea mai celebra formula din stiinta. Apoi, pentru a lamuri semnificatia notiunii de masa, Cox si
Forshaw ajung sa explice intr-un mod plastic si inteligibil chestiuni subtile de fizica fundamentala bazele Modelului Standard, invarianta la etalonare si mecanismul Higgs la care ti-ai inchipui ca numai specialistii au acces. In fine, in ultimul capitol ni se ofera o imagine intuitiva a relativitatii generale, cea mai buna teorie a gravitatiei de care dispunem in prezent, la peste un secol de la elaborarea ei. Citindu-i pe Cox si
Forshaw, descoperim ca stiinta nu-i chiar atat de dificila pe cat credem, iar Einstein n-a fost vreun supra om, ci un om plin de imaginatie, manat de curiozitate, preocupat de intrebari aparent simple si avand tenacitatea de a deduce pana la capat consecintele ideilor lui. BRIAN COX este profesor de fizica particulelor la Universitatea din Manchester si unul dintre cei mai cunoscuti popularizatori ai stiintei din Marea Britanie prin programele sale de la BBC. A participat la experimentul ATLAS de la Marele Accelerator de Hadroni (LHC) de la CERN, in cadrul caruia a fost descoperita particula Higgs. JEFF FORSHAW este si el profesor de fizica particulelor la Universitatea din Manchester. A scris peste o suta de articole stiintifice, in special in domeniul cromodinamicii cuantice. Pentru contributiile sale a primit Medalia Maxwell si Premiul Kelvin.