Profesor de psihologie socială la Universitatea din Salamanca Diverse abordări terapeutice au considerat arta ca fiind una dintre componentele centrale ale îngrijirii sănătății încă de la începutul secolului XX.
De asemenea, lucrarea de față se concentrează pe două domenii de lucru cu artiștii, ambele legate de experiența de cercetare a autoarei: rolul artei în îmbunătățirea stării de bine și a calității vieții persoanelor diagnosticate cu boala Alzheimer sau cu alte forme de demență, și artele vizuale ca instrument de umanizare a spitalelor de pediatrie.
Această carte prezintă modurile în care perspectivele artiștilor și psihologilor pot fi integrate în scopul utilizării artelor vizuale pentru a favoriza Starea de bine a oamenilor.
Perspectivele contemporane privind arta și sănătatea au drept caracteristică accentul pus pe încorporarea artelor în programe integrate de sănătate la diferite niveluri și pe evaluarea efectelor sale.
Profesor de psihologie socială la Universitatea din Salamanca Diverse abordări terapeutice au considerat arta ca fiind una dintre componentele centrale ale îngrijirii sănătății încă de la începutul secolului XX