Noua colecție, își propune să aducă în atenția cititorilor mai mult sau mai puțin familiarizat cu psihanaliza o serie de lucrări ale marelui gânditor, într-un format accesibil și adaptat cerințelor lumii moderne.
DETALII: Autor: Sigmund Freud Data aparitie: An aparitie: 2021 Format: 180 x 110 mm Tip coperta: Broșată Numar pagini: 176 Traducator: Roxana Melnicu, Rodica Matei, Corneliu Irimia Ilustrator:.
O contribuție la problema alegerii nevrozei", preluat din , , București, Trei, 2010. 5,, București, Trei, 2010; și „Predispoziția la nevroza obsesională. 6,, București, Trei, 2010;„Opiniile mele Despre rolul sexualității în etiologia nevrozelor", preluat din , vol. 9, , București, Trei, 2010; „Despre tipurile de îmbolnăviri de nevroză" , preluat din, vol. 5, București, Trei, 2010 „Morala sexuală culturală și nervozitatea modernă", preluat din, vol.
Acesta cuprinde următoarele texte: „Sexualitatea în etiologia nevrozelor" preluat din vol. „Una dintre nedreptățile sociale cele mai fățișe este atunci când standardul cultural pretinde de la toate persoanele aceeași conduită în viața sexuală, care pentru unii reușește fără efort, grație organizării lor interne, în timp ce altora le pretinde cele mai grele jertfe psihice." – Sigmund Freud „În condițiile dezamăgirii sufletești și lipsei trupești, care reprezintă soarta celor mai multe căsnicii, ambele părți sunt transpuse la starea de dinainte de căsătorie, sărăcite doar cu o iluzie și din nou pradă necesității de a și domina și devia pulsiunile sexuale." – Sigmund Freud *** Volumul de față cuprinde o serie de lucrări Despre nevroză, ordonate, cel puțin în intenție, astfel încât să introducă cititorul în această temă pe poarta largă a categoriei generale, pentru ca apoi drumul să se ramifice și să se îngusteze, pe măsură ce ideile încep să devină mai particulare și mai aplicate.
Cititorul va găsi, sperăm, în paginile acestor cărticele, esențele prețioase ce se află adesea în recipiente de mici dimensiuni – pentru a-l călăuzi în perpetua sa căutare și pentru a-i oferi reprerele necesare pe drumul cunoașterii.
Astfel, la întrebarea pusă de revista n 1993, „A murit Freud?", răspunsul nostru este un „nu" categoric.
Temele tratate sunt mereu actuale, căci, în ciuda progreselor din planul exterior, mintea omenească nu s-a schimbat prea mult în ultima sută de ani.
Ele au fost selectate cu dificultate din vasta operă freudiană, căci alegerea unora a reprezentat o nedreptate adusă altora.
Noua colecție, își propune să aducă în atenția cititorilor mai mult sau mai puțin familiarizat cu psihanaliza o serie de lucrări ale marelui gânditor, într-un format accesibil și adaptat cerințelor lumii moderne