Volumul editat de Gianfranco Marrone reuneste texte pe care Umberto Eco le-a dedicat televiziunii, limbajului ei, formelor de comunicare la care apeleaza, imaginarului pe care il genereaza, rolului ei cultural, etic, educativ si, mai ales, politic.
De la emisiunile in direct din primii ani pina la reality-show-urile de azi, Umberto Eco evidentiaza multiplele strategii ale televiziunii si critica dur populismele mediatice, fara sa renunte insa la ironia si umorul ce-l caracterizeaza..
Textele alese sint de o mare varietate, incluzind eseuri stiintifice, analize individuale ale unor emisiuni, personaje sau situatii, raspunsuri la chestionare, articole in presa si citeva texte de fictiune.
Sint texte scrise intre 1956 (anul primelor transmisii televizate in Italia) si 2015, perioada ce acopera intreaga sa cariera de cercetator si scriitor, filosof si analist politic, semiolog, editor si chiar de angajat al Radioteleviziunii Italiene.
Volumul editat de Gianfranco Marrone reuneste texte pe care Umberto Eco le-a dedicat televiziunii, limbajului ei, formelor de comunicare la care apeleaza, imaginarului pe care il genereaza, rolului ei cultural, etic, educativ si, mai ales, politic