Cumpara de la elefant.ro

Elemente de limba romana. Ghid de cercetare metodico-stiintifica/Petronela Savin, Monica Fichios, Gheorghe-Silviu Prisecariu - Institutul European


Elemente de limba romana. Ghid de cercetare metodico-stiintifica/Petronela Savin, Monica Fichios, Gheorghe-Silviu Prisecariu
30.6 Lei

Disponibil

(28-06-2024)
Cumpara de la elefant.ro

Produs vandut de elefant.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara elemente de limba institutul european de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru elemente de limba institutul european

Lucrarea de fata reprezinta un raspuns la lipsa de modele de cercetare educationala in domeniul limbii si al comunicarii, in contextul in care schimbarea programelor scolare a cuprins inclusiv nivelul gimnazial, iar conditiile educationale au suferit transformari fara precedent.
Domenii de expertiza: stiintele educatiei, didactica limbii si literaturii romane, studii culturale..
Autor al lucrarilor: Hermeneutica literara – o noua ipostaza a textologiei (2014) si al lucrarii Obiceiurile – diamantele spirituale ale localitatii Poduri (2014), membru in Consiliul consultativ al disciplinei limba si literatura romana.
Bacau, cu o vechime in invatamant de 11 ani, cu gradul didactic I, profesor metodist.
Gheorghe-Silviu Prisecariu este profesor la Scoala Gimnaziala Cleja, jud.
Domenii de expertiza: stiintele educatiei, didactica limbii si literaturii romane, studii culturale.
limba si literatura romana (2017), autor de articole si materiale didactice pentru invatamantul primar, colaborator si organizator de proiecte in cadrul ONG-ului Kolping Romania, zona Moldova, Oituz, membru al echipei de implementare si desfasurare a proiectului „Excelenta in educatie”, centrul Onesti.
Coautor, alaturi de Petronela Savin, a volumului Ghid metodologic pentru invatamantul primar.
Bacau, cu o vechime in invatamant de 22 ani, cu gradul didactic I, profesor metodist. 1 Oituz, jud.
Monica Fichios este profesor pentru invatamantului primar la Scoala Gimnaziala Nr.
Campul onomasiologic al alimentatiei omului (2010-2012). 583, Dictionar frazeologic.
Regiunea Bacau eCULTFOOD (2016-2018) si al proiectului finantat de CNCSIS, PN II, PD, cod.
Director al proiectului finantat de UEFISCDI, PN-III-P2-2.1-BG-2016-0390 Digitalizarea patrimoniului cultural alimentar.
limba si literatura romana (2017).
Frazeologia romaneasca privitoare la alimentatie (2011); coautor, alaturi de Monica Fichios, a volumului Ghid metodologic pentru invatamantul primar.
The Onomasiological Field of Human Nourishment (2012), De gustibus disputandum...
Despre terminologia alimentara romaneasca (2012), Romanian Phraseological Dictionary.
Frazeologie si cultura romaneasca (2018), Universul din lingura.
Autor al lucrarilor: Bucate din batrani. la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, specialist in antropologie lingvistica si didactica limbii si literaturii romane. hab. dr. univ.
Norme ale Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane, editia a II-a • cercetare aplicata privind valorificarea cratimei in curriculumul pentru invatamantul primar • Categoria morfologica a verbului in curriculumul gimnazial • Metode activ-participative de valorificare a elementelor de constructie a comunicarii • cercetare aplicata privind valentele formative ale metodelor activ-participative in predareainvatarea-evaluarea verbului Petronela Savin (coord.) este conf.
Din Cuprins: • Importanta dezvoltarii competentei de scriere corecta in invatamantul primar • Utilizarea cratimei in limba romana.
Studentul sau profesorul va regasi in acest instrument un real suport pentru pregatirea lucrarilor de licenta, de certificare didactica si chiar un model de buna practica pentru elaborarea lucrarii metodico-stiintifice pentru obtinerea gradului didactic I.
Partea a doua a acestei carti prezinta un model de cercetare cantitativa, care are la baza experimentul psihopedagogic, urmarind sa prezinte, de aceasta data, la nivel gimnazial, masura in care valorificarea unei strategii active de predare-invatare-evaluare a verbului poate dezvolta competentele de comunicare ale elevului de clasa a VIII-a.
In plus, oferim o solutie de ameliorare a limitelor observate la nivelul curriculumului oficial prin crearea unui curriculum de tipul optionalului.
Prima parte a lucrarii propune o cercetare calitativa, la nivelul invatamantului primar, bazata pe analiza documentelor scolare, urmarind reflectarea unui continut precum utilizarea cratimei in programe si in manualele scolare de limba si literatura romana.
Lucrarea de fata reprezinta un raspuns la lipsa de modele de cercetare educationala in domeniul limbii si al comunicarii, in contextul in care schimbarea programelor scolare a cuprins inclusiv nivelul gimnazial, iar conditiile educationale au suferit transformari fara precedent


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse