Mâncarea ne însoțește toată viața.
Copilul cuminte Disconfortul bucuriei O poveste despre.
Foamea din interior Cu nevoile pe pauză. ÎN SPATELE SIMPTOMULUI Simptom și cauze Vinovăția și copilul neputincios Invidia care se depune Flămânzi.
EMOȚII ÎN FARFURIE Emoțiile nu sunt pozitive sau negative Emoțiile sunt firești Nu putem reprima selectiv Furie pe pâine Ce se află în spatele furiei Cum ne manifestăm furia într‑un mod sănătos Traiectoria unei furii neexprimate Teama și beneficiile ei Kilograme de tristețe Să vorbim despre rușine Diferența dintre rușine și vinovăție Rușinea care se depune Ce este fericirea 5.
FANTOMA FOAMETEI, O POVESTE TRANSGENERAȚIONALĂ Fantoma foametei și a kilogramelor în plus Relația cu banii, relația cu mâncarea Genetica încarcă arma, dar mediul apasă pe trăgaci Bucătăria, inima unei case 4.
CORPUL TĂU, CASA TA Acasă, în corpul meu Părinți constant nemulțumiți Adolescența, marele pod dintre „copil" și „adult" Abuzurile fizice sau sexuale Corpul ca accesoriu Casa în care se află corpul tău Vestimentație 3.
Relația cu mâncarea Relația cu mâncarea, o hartă a vieții noastre În spatele unei alegeri de la restaurant Relația cu mama, relația cu mâncarea Relația cu tata, relația cu mâncarea Mâncarea este emoție De la comportamente impulsive la tulburări de alimentație Mâncatul emoțional Mâncatul compulsiv Bulimia nervoasă Anorexia nervoasă De la mâncatul emoțional la anorexie 2. În rândurile acestei cărți vei putea descoperi cum poți să trăiești bucuria autentică fără să te afunzi în mâncare, dar și cum poți să te bucuri de mâncare fără să o încarci cu vină și fără să o consumi pe pilot automat." Ancuța Coman-Boldișteanu Cuprins Nota autorului Cuvânt‑înainte Emoții în farfurie a fost pentru mine, în primul rând 1.
Nu am știut cum altfel să trăiesc bucuria la 22 de ani, așa că am mâncat emoțional.
M-am recompensat din nou.
Am fost acceptată.
Am făcut asta și după celelalte două interviuri pentru același post.
Am vrut să mă recompensez.
După ce s-a încheiat și am simțit că a fost bine, că sunt șanse mari să fiu acceptată, m-am oprit direct la shaormeria din colțul străzii. ----- „Îmi amintesc de primul meu interviu de angajare.
Totul pentru a te reîntoarce, așa cum spun paginile sale, acasă." DOMNICA PETROVAI, psihoterapeută, CEO Mind Education, fondatoarea Școlii pentru Cuplu și autoarea cărții .
Face parte din echipa de formatori a Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică „Areopagus" din Timișoara și este autoarea cardurilor terapeutice „Cartea Ancuței Coman-Boldișteanu te poate călăuzi în procesul tău de transformare emoțională, în a-ți regăsi siguranța de sine prin conectarea cu propriul corp.
ANCUȚA COMAN-BOLDIȘTEANU este psihoterapeut și fondator al proiectului cu o experiență de peste șapte ani în lucrul cu persoanele care se confruntă cu dificultăți în relația cu mâncarea și cu propriul corp, fiind specializată în terapia traumei, a atașamentului și în terapie relațională.
Această carte invită cititorul „să privească în spatele cortinei", să cunoască și să înțeleagă motivele supraalimentării, să experimenteze și să simtă și abia apoi să inițieze schimbarea, parcurgând o serie de pași concreți și, cel mai important, să o mențină. Și ea ne poate fi prieten sau dușman: ne aduce împreună la aceeași masă și ne ține în viață, însă, atunci când o folosim pentru a acoperi goluri, dureri sau pentru a ne satisface nevoi emoționale, avem un prim semnal că în interior ceva nu mai funcționează așa cum ne-am dori.
Mâncarea este plăcere și emoție.
Alteori, când nu ne putem gestiona impulsurile în fața frigiderului sau a cămării cu dulciuri, poate părea că pune stăpânire pe noi și ne controlează.
Uneori este un prieten bun care ne alină, care este acolo când ne e greu.
Poate tocmai de aceea ajunge să aibă atât de multe nuanțe.
Mâncarea ne însoțește toată viața