Cumpara de la carturesti.ro

Enciclopedia imaginariilor din Romania. Vol. I: Imaginar literar | Corin Braga - Polirom


Enciclopedia imaginariilor din Romania. Vol. I: Imaginar literar | Corin Braga
59.95 Lei

Disponibil

(01-10-2024)
Cumpara de la carturesti.ro

Produs vandut de carturesti.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara enciclopedia imaginariilor din polirom de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru enciclopedia imaginariilor din polirom

Primul volum al Enciclopediei imaginariilor este dedicat cercetarii imaginarului literar din Romania, o componenta fundamentala a mostenirii culturale si a identitatii noastre nationale si locale.
Jurnal de vise (1998‑2007) (2014)..
Jurnal de vise (1985‑1995) (1999), Luiza Textoris (2012), Acedia.
A publicat, de asemenea, o serie de romane onirice: Noctambulii (1992), Hidra (1996), Oniria.
Le Paradis interdit au Moyen Age – 2 (2006), De la arhetip la anarhetip (2006), Concepte si metode in cercetarea imaginarului (2007, coord.), Du paradis perdu a l’antiutopie aux XVIe‑XVIIIe siecles (2010), Psihobiografii (2011), Les antiutopies classiques (2012), Pour une morphologie du genre utopique (2018), Archetypologie postmoderne (2019).
La quete manquee de l’Eden oriental (2004), La quete manquee de l’Avalon occidentale. 1.
Geneza lumilor imaginare (1998), 10 studii de arhetipologie (1999), Le Paradis interdit au Moyen Age.
Orizontul Imaginar (1993), Lucian Blaga.
A publicat volumele de studii si eseuri critice: Nichita Stanescu. 1961) este profesor de literatura comparata la Facultatea de Litere si prorector al Universitatii „Babes‑Bolyai” din Cluj‑Napoca.
Aceasta imagine panoramica a patrimoniului cultural si spiritual romanesc doreste sa faca posibile aprofundarea si cultivarea identitatilor nationale, locale si de grup, in cadrul interculturalismului european.” (Corin Braga)Corin Braga (n.
Conceptele stiintifice directoare sint: cercetarea imaginarului, bazine semantice, cimpuri culturale si lingvistice, constelatii de imagini, identitate fractala.
Avind in centru conceptul de Imaginar cultural si social, proiectul foloseste mai multe metodologii multidisciplinare pentru a pune in evidenta principalele domenii ale reprezentarilor colective romanesti.
Spre deosebire de diversele istorii ale literaturii romane, originalitatea volumului consta in structurarea materialului pe baza conceptului de „bazin semantic”, care permite analiza constelatiilor de imagini si simboluri ce traverseaza mai multe epoci, depasind impartirea traditionala pe secole si grupuri de scriitori.„Enciclopedia imaginariilor din Romania isi propune sa ofere o perspectiva sinoptica asupra mostenirii culturale si a identitatilor spirituale din Romania.
Metodologic, volumul propune o abordare a literaturii pornind de la teoria imaginarului, creata de filosofi francezi precum Gaston Bachelard, Gilbert Durand sau Jean-Jacques Wunenburger, o teorie mai profunda si mai fertila decit definitiile uneori peiorative date imaginatiei si fanteziei.
Primul volum al Enciclopediei imaginariilor este dedicat cercetarii imaginarului literar din Romania, o componenta fundamentala a mostenirii culturale si a identitatii noastre nationale si locale


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse