Eritritol sau eritritol este un alcool natural de zahăr.
Apare și în fructe (de exemplu, pere, pepeni, struguri).
Are gust rece și dulce.
Ingrediente: eritritol (eritritol, E968).
Utilizare: pentru a aroma alimentele în locul zahărului tradițional din trestie..
Puterea sa de îndulcire este de 60-80% din cea a zahărului obișnuit.
Spre deosebire de zahăr, acesta nu provoacă carii dentare.
Mai mult, cercetările arată că oferă mai multă protecție pentru dinți decât xilitolul.
Acest lucru permite diabeticilor să-l consume cu conștiința curată.
Nu are niciun efect asupra producției de insulină. În unele țări, este descris ca având un indice glicemic de 0.
Nu are efect asupra nivelului de zahăr din sânge și are un indice glicemic mai mic decât alți alcooli de zahăr, chiar și xilitolul.
Complet fără calorii (0 kcal / 100g), făcându-l îndulcitorul ideal pentru cei care fac dietă și cei care doresc să slăbească.
Este foarte asemănător cu zahărul ca aspect și gust, dar fără efectele secundare tipice zahărului.
Eritritol sau eritritol este un alcool natural de zahăr.
Apare și în fructe (de exemplu, pere, pepeni, struguri)