Eritrit sau Eritritolul este un alcool de zahar natural care se regaseste si in fructe ex pere pepene struguri La aspect si la gust seamana cu zaharul dar fara efectele secundare ale zaharuluiEste complet fara calorii kcalg astfel devenind cel mai ideal indulcitor pentru cei care fac diete si celor care vor sa slabeascaNu are influenta asupra nivelului de zahar din sange indexul glicemic este chiar mai mic decat al alcoolilor de zahar chiar si al xilitului Xilitol In anumite tari este descris ca index glicemic Nu are efect asupra producerii insulinei Astfel poate fi consumat cu sufletul impacat si de diabeticiContrar zaharului nu produce carii dentare Din contra in urma studiilor sa constatat ca protejeaza chiar mai bine dantura decat xilitolul protectia cea mai optima insa se obtine cu combinarea eritritolului cu xilitolulPuterea de indulcire este de fata de zaharul normal Are gust racoros si dulce Pana la degC isi pastreaza proprietatile Poate fi combinat usor cu alti indulcitori In mare parte este absorbit de organism deja in intestinul subtire astfel nu are nici efect de balonare si nici laxativ Din cantitatea absorbita mai mult de se elimina din corp sub forma nemodificata in cel mult de ore motiv pentru care valoarea energiei este infima.
Eritrit sau Eritritolul este un alcool de zahar natural care se regaseste si in fructe ex pere pepene struguri La aspect si la gust seamana cu zaharul dar fara efectele secundare ale zaharuluiEste complet fara calorii kcalg astfel devenind cel mai ideal indulcitor pentru cei care fac diete si celor care vor sa slabeascaNu are influenta asupra nivelului de zahar din sange indexul glicemic este chiar mai mic decat al alcoolilor de zahar chiar si al xilitului Xilitol In anumite tari este descris ca index glicemic Nu are efect asupra producerii insulinei Astfel poate fi consumat cu sufletul impacat si de diabeticiContrar zaharului nu produce carii dentare Din contra in urma studiilor sa constatat ca protejeaza chiar mai bine dantura decat xilitolul protectia cea mai optima insa se obtine cu combinarea eritritolului cu xilitolulPuterea de indulcire este de fata de zaharul normal Are gust racoros si dulce Pana la degC isi pastreaza proprietatile Poate fi combinat usor cu alti indulcitori In mare parte este absorbit de organism deja in intestinul subtire astfel nu are nici efect de balonare si nici laxativ Din cantitatea absorbita mai mult de se elimina din corp sub forma nemodificata in cel mult de ore motiv pentru care valoarea energiei este infima