Etolia este cafea boabe proaspat prajita 100% Arabica.
Caracteristici: Aciditate: 4/5 Corp: 4/5 Aroma: 4/5 Regiune: Batak Sumatra Aceh Altitudine: 760 - 1520m Varietate: Catimor Typica Perioada Recolta: iunie - decembrie Procesare: decorticare washed uscare la soare Aroma: picanta lemnoasa Note: de piper verde Gust: usor fructata Corp: slab Aciditate: fructata Prajire: Mediu City Citeste despre Plantatii de cafea: Indonezia .
Boabele verzi au o culoarea unica usor maronie.
Acest proces unic ii ofera cafelei un profil consacrat (aciditate scazuta si un gust bogat care persista pe palat cu note de ciocolata).
Aceasta metoda de decorticare cu apa traditionala in Sumatra se numeste Giling Basah si curata pulpa ciresei de cafea la un continut de umiditate de aproximativ 50% fata de alte procesari washed care fac decorticarea la un continut de umiditate de 10-12%.
Metoda unica folosita in Sumatra da cafelei un corp foarte plin si un gust intens cu note ierboase si usor picante.
Cafeaua Sumatra Mandheling este crescuta pe versantul muntelui Leuser in apropiere de portul Padang in regiunea Balak situata in zona central-vestica a Sumatrei.
Aproximativ 15% din cafeaua crescuta in Indonezia este Arabica.
Plantatiile indoneziene beneficiaza de sol vulcanic ideal pentru cresterea cafelei iar insulele Sumatra Sulawesi si Java nu fac exceptie.
Caracteristicile cafelei afișate pe eticheta descriptivă sunt disponibile și în partea inferioară a pungii.
Sortiment: Indonesia Sumatra Mandheling semi-washed Grade 1 triplu aleasa recolta 22/23 scor SCA 83 50.
Etolia este cafea boabe proaspat prajita 100% Arabica