Descriere YEO:
Făină de Cocos, 250g | - Disponibil la viataverdeviu.ro
Pe YEO găsești Făină de Cocos, 250g | de la Solaris, în categoria Produse din nucă de cocos.
Indiferent de nevoile tale, Făină de Cocos, 250g | Solaris din categoria Produse din nucă de cocos îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 16.5 Lei
Caracteristicile produsului Făină de Cocos, 250g |
- Brand: Solaris
- Categoria: Produse din nucă de cocos
- Magazin: viataverdeviu.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Făină de Cocos, 250g | Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Făină de Cocos, 250g | de la viataverdeviu.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Făină de
Cocos,
250g |
Solaris Beneficiile făinii de cocosAlternativă fără gluten, sănătoasă și gustoasă, la făina obținută din grâu sau alte cereale, făina de cocos este potrivită mai ales în alimentația persoanelor cu intoleranță la gluten, cât și în dieta cu aport redus de carbohidrați (dieta ketogenică), în dieta Paleo. Aceasta poate fi consumată de oricine urmează un stil de viață sănătos întrucât este o sursă echilibrată de macro și micronutrienți importanți pentru starea ta de bine.Făina de cocos
Solaris conține 100% nucă de cocos măcinată.Nuca de cocos (
Cocos nucifera) este presată pentru a obține laptele de cocos, iar pulpa acesteia este ulterior uscată și măcinată, rezultând o făină fină, perfectă pentru a crea diverse deserturi cu aromă delicată de cocos.Făina de cocos este o sursă bogată în special de proteine și grăsimi, cu un aport scăzut de glucide, dar și de calorii, conform valorilor nutriționale:Grăsimi – 19,5g (din care acizi grași saturați – 15g)Glucide – 17g (din care zaharuri – 13,6g)Proteine – 20,5gSare – 0,2gValoare energetică – 354 kcal Făina obținută din cocos conține îndeosebi trigliceride cu lanț mediu (MCT) care sunt ușor absorbite și transportate la nivelul mitocondriilor, unde vor fi metabolizate rapid în sursă de energie, nefiind stocate în corp ca grăsime. Există 3 tipuri de astfel de trigliceride: acid caprilic, acid capric și acid lauric. Dintre aceștia, acidul lauric se regăsește în proporția cea mai mare în nuca de cocos, într-un procent de 77%. Acidul lauric este un acid saturat care conferă cocosului proprietăți antivirale, antimicrobiene și antibacteriene, de eliminare a bacteriilor, virușilor sau fungilor. Regăsim în compoziția făinii de cocos (dar în proporții mai mici) și acizi grași nesaturați (acid oleic, linoleic și alfa-linoleic).Procentul de proteine (20%) al făinii de cocos este unul considerabil și conține în special fracțiuni de globulină și albumină și aminoacizi precum acidul glutamic, arginina, leucina, lizina. Cocosul măcinat este o sursă considerabilă de fibre îndeosebi insolubile, cu un conținut mai mic de fibre solubile, cele mai importante dintre acestea fiind celuloza și hemiceluloza.Făina de cocos prezintă în compoziția sa micronutrienți importanți pentru un organism sănătos: vitamine (C, E, B1, B2, B3, B6) și minerale (potasiu, fosfor, magneziu, sodiu, calciu, seleniu, mangan, fier).Aportul de calorii și glucide pe care îl aduce consumul de făină de cocos este unul mic.Poți include făina de cocos în alimentație nu doar pentru valoarea sa nutritivă, ci și pentru beneficiile multiple pe care le conferă organismului, cum ar fi următoarele:alternativă de făină fără gluten – întrucât nu conține gluten, făina de cocos este o alternativă potrivită în alimentația persoanelor care prezintă simptomele afecțiunii celiace (o tulburare autoimună declanșată de gluten), intoleranță non-celiacă la gluten, alergie la grâu, precum și în cazul tulburării Crohn sau artritei reumatoide. Glutenul este un tip de proteină regăsită în cereale precum grâul, orzul și secara, care este dificil de descompus în timpul digestiei și poate declanșa la unele persoane un răspuns imun. Persoanele cu intoleranță la gluten pot experimenta simptome precum gazele intestinale, crampele, diareea, până la leziuni intestinale sau absorbție deficitară a nutrienților. Din acest motiv, acestora le este recomandată înlocuirea alimentelor cu gluten cu diverse alternative ce nu conțin această proteină. menține glicemia în parametri optimi – înlocuirea făinii de grâu cu făina de cocos în rețetele produselor de patiserie poate ajuta la ținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Aceasta se datorează pe de-o parte conținutului mic de carbohidrați, indicelui glicemic mic al făinii de cocos și, pe de altă parte, conținutului considerabil de fibre, care ajută la reglarea glicem