Descriere YEO:
Făină Integrală de Grâu, 1kg - Disponibil la viataverdeviu.ro
Pe YEO găsești Făină Integrală de Grâu, 1kg de la Solaris, în categoria Făină.
Indiferent de nevoile tale, Făină Integrală de Grâu, 1kg | Solaris din categoria Făină îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 10.5 Lei
Caracteristicile produsului Făină Integrală de Grâu, 1kg
- Brand: Solaris
- Categoria: Făină
- Magazin: viataverdeviu.ro
- Ultima actualizare: 23-11-2024 01:34:39
Comandă Făină Integrală de Grâu, 1kg Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Făină Integrală de Grâu, 1kg de la viataverdeviu.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Făină
Integrală de Grâu, 1kg |
Solaris Cunoscut și folosit de mai bine de 9000 de ani, grâul provine, conform celor mai vechi dovezi arheologice, din „Cornul abundenței” (sau „Semiluna fertilă”), o regiune din vestul Asiei ce cuprindea teritoriul Siriei, Iordaniei, Turciei, Armeniei și Irakului (de astăzi). De atunci și până acum, pe parcursul a mii de ani, grâul a devenit una dintre principalele cereale din alimentația a miliarde de oameni.Făina ală de grâu de la
Solaris este obținută prin măcinarea la o moară tradițională cu pietre a boabelor întregi de grâu, inclusiv a părților sale componente (tărâțe, germeni și endosperm). Reprezintă o alternativă sănătoasă la făina albă de grâu, o făină rafinată, obținută doar din endosperm (strat intermediar al grâului, denumit și corp făinos, care este foarte bogat în amidon).Făina de grâu conține semnificativ mai multe substanțe nutritive (atât fibre, cât și vitamine și minerale) decât făina albă de grâu, care conține predominant proteine și amidon. De asemenea, procedeul tradițional de măcinare cu ajutorul unei mori cu pietre este unul lent, care are rolul de a nu altera proprietățile nutritive ale cerealelor, făina măcinată rezultată având o calitate superioară comparativ cu făina obținută prin măcinare la viteză mare, prin intermediul unei mori industriale, ce implică o anumită încălzire a boabele de grâu.Așadar, principalele diferențe între cele două tipuri de făină indică o calitate superioară a făinii ale. Avantajele consumului de făină ală sunt următoarele: un conținut mult mai mare de nutrienți și o calitate superioară a acestora un procent mai ridicat de fibre alimentare decât conține făina albă. Acestea se regăsesc îndeosebi în învelișul exterior, adică în tărâțele boabelor de grâu care sunt măcinate și incluse în făina ală. prin conținutul mare de fibre, făina ală susține buna funcționare a tranzitului intestinal și ajută la menținerea unei greutăți corporale echilibrate. nu prezintă un risc pentru, ci chiar previne diabetul și obezitatea. nu este supusă unui proces de rafinare și nici de înălbire prin substanțe chimice. datorită procedeului tradițional de măcinare lentă cu ajutorul unei mori cu pietre, nu sunt alterate proprietățile nutritive ale boabelor de grâu. Făina de grâu ală (și, implicit, grâul) reprezintă unul dintre alimentele principale din cadrul regimului Oshawa cu numărul 7, un regim considerat eficient în cazul mai multor afecțiuni și boli. Acest regim include, pe lângă grâu, orez, hrișcă și mei, sare. Cerealele menționate pot fi preparate în orice modalitate dorită (fierte, coapte, sub formă de terci, batoane sau pâinici).Te invităm să descoperim împreună beneficiile pe care le aduce consumul de făină ală de grâu, precum și unele modalități în care o poți folosi chiar la tine în bucătărie.Compoziție nutritivăFăina ală de grâu de la
Solaris este o făină nutritivă, bogată în carbohidrați complecși (60,4%), proteine (13,7%) și fibre, în special insolubile, dar și solubile (hemiceluloză - îndeosebi arabinoxilan, celuloză, beta-glucan) - 12,2%. Aportul de lipide al făinii ale este unul mic, de aproximativ 2% (valorile sunt raportate la 100 g de făină). Nu conține adaos de sare.Aportul caloric al făinii de grâu ale este de 339 kilocalorii. Indicele glicemic al acesteia este cu 19% mai mic decât al făinii albe.În ceea ce privește micronutrienții, făina ală de grâu conține: vitamine - A, complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), E, K. minerale – în special fosfor, potasiu, magneziu, calciu, dar și mangan, fier, zinc, cupru, seleniu. De asemenea, făina de grâu ală conține aminoacizi esențiali, enzime și antioxidanți (acid ferulic, polifenoli – lignani, carotenoizi – luteină).Beneficiile făinii ale de grâuIncluderea făinii de grâu ale în alimentație asigură nu doar o nutriție sănătoasă, ci și o mulțime de benefi