Cumpara de la publisol.ro

Făuritorii păcii. Șase luni care au schimbat lumea, de Margaret MacMillan - Trei


Făuritorii păcii. Șase luni care au schimbat lumea, de Margaret MacMillan
75 Lei

Disponibil

(08-11-2024)
Cumpara de la publisol.ro

Produs vandut de publisol.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara făuritorii păcii. Șase trei de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru făuritorii păcii. Șase trei

„O fascinantă lucrare de istorie" – Tony Blair, Guardian Recomandată de editorii ziarului New York Times Carte distinsă cu premiile SAMUEL JOHNSON • DUFF COOPER • HESSELL-TILTMAN • ARTHUR ROSS, acordat de Council on Foreign Relations (Medalia de argint) și PREMIUL GUVERNATORULUI GENERAL AL CANADEI Conferința de Pace de la Paris, 1919, și încercarea de a pune capăt războiului Între ianuarie și iunie 1919, după încheierea „războiului care urma să pună capăt tuturor războaielor", oameni din toate colțurile lumii au sosit la Paris pentru Conferința de Pace.
DETALII: Autor: Margaret MacMillan Data aparitie: 19.12.2018 An aparitie: 2018 Format: 150 x 225 mm Tip coperta: Broșată Numar pagini: 712 Traducator: Smaranda Campeanu Ilustrator:.
Este autoarea unor lucrări de mare succes, traduse în mai multe limbi și încununate cu premii prestigioase, precum Women of the Raj, Nixon in China, The Uses and Abuses of History, Extraordinary Canadians: Stephen Leacock, History’s People, The War that Ended Peace: The Road to 1914 (publicată în limba română de Editura Trei, sub titlul Războiul care a pus capăt păcii: Drumul spre 1914).
Eminent expert în istorie şi relaţii internaţionale, MacMillan este şi un frecvent commentator în mass-media.
Anterior a mai fost rector la Trinity College şi professor de istorie la Universitatea din Toronto, precum și la Universitatea Ryerson. Și-a obținut doctoratul la St Antony’s College, Oxford, unde mai târziu a ocupat poziția de rector.
Autoarea de origine canadiană Margaret MacMillan este un istoric de renume mondial, profesor de istorie internațională la Universitatea Oxford.
O lucrare magistrală, de o relevanță uluitoare nu numai pentru istoriografia secolului XX, dar și pentru înțelegerea resorturilor și dinamicii lumii de azi.
Oficial, Conferința de Pace a durat încă și mai mult, până în 1920, însă primele șase luni sunt cele mai importante, căci atunci s‑au luat deciziile‑cheie și s‑a pus în mișcare un lanț de evenimente cruciale.
Timp de șase luni, din ianuarie până în iunie, Parisul a fost deopotrivă guvern, curte de apel și parlament mondial, nucleul temerilor și speranțelor întregii lumi.
Cinau și mergeau la teatru unii în compania celorlalți.
Creau noi state și noi organizații.
Redactau tratate. Încheiau acorduri.
Discutau, dezbăteau, se ciorovăiau și cădeau iar la înţelegere.
Se întâlneau în fiecare zi.
Conferința de Pace era cea mai importantă chestiune la ordinea zilei, iar delegații – cei mai puternici oameni de pe mapamond. „Captivantă… detaliată, justă, mereu vivace, plină de portrete sclipitor realizate." – Allan Massie, Daily Telegraph „Exact genul de carte care îmi place – scrisă alert și condimentată cu o cutezanță bazată pe o erudiție solidă." – Roy Jenkins, Sunday Times „Plină de viață, fascinantă și provocatoare" – Choice „Antrenant scrisă și bine documentată" – Stand To Magazine În 1919, Parisul era capital lumii.
lumea nu mai văzuse niciodată ceva asemănător și nici că avea să mai vadă vreodată.
Lawrence, regina Maria a României, Maynard Keynes, Ho Și Min – tot mapamondul avea ceva de rezolvat la Paris în acel an.
T.
E.
Regi, prim-miniștri și miniștri de externe, însoțiți de suitele lor de consilieri, stăteau cot la cot cu jurnaliști și lobbyiști, luptând pentru o serie întreagă de cauze, de la independența Armeniei până la drepturile femeilor.
Cele mai importante personalități prezente au fost conducătorii celor trei mari puteri – Woodrow Wilson, Lloyd George și Clemenceau –, dar la Paris au sosit mii de alți delegați, fiecare cu propria sa agendă. „O fascinantă lucrare de istorie" – Tony Blair, Guardian Recomandată de editorii ziarului New York Times Carte distinsă cu premiile SAMUEL JOHNSON • DUFF COOPER • HESSELL-TILTMAN • ARTHUR ROSS, acordat de Council on Foreign Relations (Medalia de argint) și PREMIUL GUVERNATORULUI GENERAL AL CANADEI Conferința de Pace de la Paris, 1919, și încercarea de a pune capăt războiului Între ianuarie și iunie 1919, după încheierea „războiului care urma să pună capăt tuturor războaielor", oameni din toate colțurile lumii au sosit la Paris pentru Conferința de Pace


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.

Recomandate

logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse