Inul este o samanta cu putere de vindecare cunoscuta inca din Antichitate.
In uz extern, se foloseste in cataplasme..
Mod de consumare: Faina de in poate fi consumata ca atare sau in amestecuri cu alte fainuri.
Faina de in contine glucide, proteine, minerale precum potasiu si magneziu, vitamina E.
Este indicata in cazuri de colita, constipatie.
Cataplasmele cu Faina de in pot fi aplicate pe furuncule sau pe zone afectate de reumatism, pentru ameliorarea simptomelor.
Fibrele ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange.
Scade colesterolul, confera un tonus bun organismului.
Faina de in calmeaza iritatiile sistemului digestiv si are usoare proprietati laxative.
In timpurile actuale este cultivat in Europa Centrala, in Rusia, Egipt, Algeria, Belgia, Olanda si America de Nord.
Inul provine din zona Caucazului, a Mediteranei si a Asiei Mici.
Florile de in sunt albastre sau albe, iar semintele sale au o nuanta maronie.
Inul este o samanta cu putere de vindecare cunoscuta inca din Antichitate