Faina macinata pe o moara traditionala cu pietre.
Faina de Grau contribuie semnificativ la aportul zilnic de antioxidanti, compusi care ne protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi.
Mod de folosire:Este folosita in panificatie si in diferite mancaruri, pentru a le schimba consistenta si gustul..
Se stie ca, in general, o dieta bogata in fibre poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Este o importanta sursa de fibre alimentare.
Graul contine, in principal, fibre insolubile, esentiale pentru buna functionare a tranzitului intestinal.
Include o doza considerabila de minerale: seleniu, mangan, calciu, magneziu, sodiu, clor, sulf, siliciu, cobalt, cupru.
Faina Integrala de Grau are un indice glicemic cu 19% mai mic fata de Faina alba.
S-a descoperit cultivarea acestei cereale in mileniul 8 i.e.n.
Contine vitamine: A, B, E, K, D, PP, complexul B: B1, B3, B5.
Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, Faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.
Faina macinata pe o moara traditionala cu pietre