Regiunea de origine a orzului este Orientul Apropiat, ca si zona balcanica de est.
Mod de folosire: Este utilizata in realizarea de preparate de brutarie si patiserie..
Este benefica pentru stomac si colon si confera un tonus bun celui care o consuma.
Recomandam Faina de orz in stari de hipercolesterolomie si pentru sanatatea sistemului vascular.
Previne aparitia de cheaguri.
Dupa o masa care include orz, nivelul zaharului din sange nu inregistreaza o crestere.
In compozitie figureaza si ocotrienolul, un antioxidant care actioneaza asupra nivelului colesterolului si ajuta la restaurarea sanatatii sistemului cardiovascular.
Orzul este satios, benefic pentru digestie si confera energie pentru o zi solicitanta.
Este bogata in fibre, dar lipsita de zaharurile pe care le gasim in Faina alba de grau.
Contine 7 aminoacizi esentiali si vitamina B3.
Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, Faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.
Faina de orz este macinata pe o moara traditionala cu pietre.
De prin anii 5.000 (i.e.n.) se cultiva orzul si în Europa centrala (sursa: Wikipedia). se face o cultivare selectiva a orzului in acelasi Egipt antic. in Egiptul Antic orzul apare ca orz salbatic (Hordeum vulgare), iar de prin anii 7.000 i.e.n.
Incepînd cu anii 8.000 i.
Hr.
Marturiile istorice cele mai vechi despre orz dateaza din anii 10 500 i.e.n.
Regiunea de origine a orzului este Orientul Apropiat, ca si zona balcanica de est