Romanul urmareste viata a douasprezece personaje, unsprezece femei si o persoana transgender, non-binara, majoritatea de culoare, din Marea Britanie. ”– Juriul Booker Prize.
In aceasta carte nu exista nici macar un moment de toropeala, iar ritmul nu iti ingaduie sa te indepartezi de avantul ei.
De la o influencer non-binara, pana la o batrana de 93 de ani care traieste la o ferma din nordul Angliei, femeile acestea provin din medii si familii diferite, nu au aceeasi varsta, dar toate isi cauta locul intr-o societate rasista, patriarhala si homofoba.
Scanteietor de inteligent si plin de emotie, scris intr-o forma inovatoare, care imprumuta tehnici din poezie, Fata, femeie, alta este un roman social si polifonic, care dezvaluie o Fata a Marii Britanii rareori intrezarita.„O lectura obligatorie despre Marea Britanie moderna si despre conditia femeii… Un roman impresionant, intens despre viata familiilor britanice de culoare, stradaniile, suferintele, veselia, dorurile si despre iubirile lor… Stilul autoarei este pasional, acid, clocoteste de energie si umor.
Prin intermediul personajelor sale, romanul strabate 120 de ani de istorie a Marii Britanii.
Fiecare capitol este consacrat unui personaj care se dovedeste legat de toate celelalte printr-o istorie de viata comuna.
Ele se afla in cautarea unui viitor, a unei case, a unei iubiri, a unei mame absente, a unui tata pierdut, a unei identitati, a unui gen, a unei existente si, in treacat, a fericirii.
Romanul urmareste viata a douasprezece personaje, unsprezece femei si o persoana transgender, non-binara, majoritatea de culoare, din Marea Britanie