Guido Fidora in anul 1974 a decis transformarea afacerii familiei in agricultura ecologica.
Interesant si in asocierea cu arome dulci-acrisoare tipice bucatariei asiatice si din Orientul Mijlociu..
Asocieri gastronomice: carne la gratar, branza bine maturata.
Temperatura de servire: 18-20°C deschiderea sticlei cu ora inainte de a o consuma.
Gust uscat, cald si intens, cu un caracter viguros si un finisaj placut curat.
Arome complexe de cirese negre uscate, gem de mure, lemn dulce, nucsoara.
Culoare : rosu-rubiniu- intens cu nuante de granat.
Apoi vinul imbatraneste in sticla timp de un an.
Maturizarea este completata in barriques de stejar francez si tonneaux pentru o perioada care poate varia de la 42 la 50 de luni.
In luna ianuarie, strugurii sufera de „zdrobire” iar acest proces de fermentare dureaza o luna.
In timpul procesului de uscare, strugurii se deshidrateaza pierzand 40-50% din greutatea lor initiala, cu o concentrare consecventa a tuturor substantelor lor.
Strugurii se usuca in mod natural timp de 3 pana la 4 luni.
Amarone della Valpolicella DOCG este obtinut cu o tehnica unica, care a fost folosita inca de pe vremea romanilor, numit „ofilire”.
Apropierea de mare si vanturile sale predominante ofera strugurilor un avor distinct care le amplifica aromele.
Laguna de la Venetia, transmite un echilibru de arome compuse fiecarui strugure.
Vinurile ecologice sunt mai sanatoase decat cele conventionale si sunt produse cu mai multa grija, urmand practici care protejeaza atat mediul, cat si oamenii implicati in procesul de productie.
Agricultura ecologica care in portofoliu o vegetatie luxuroasa iar numeroasele specii de animale care o populeaza sunt martorii modului in care o metoda diferita de agricultura ne poate imbunatati conditiile de viata si poate schimba lumea asa cum o cunoastem.
In acele zile, productia ecologica nu a fost cu siguranta o tendinta, iar termenul „organic” nu a fost asociat cu termenul „agricultura” asa cum este in prezent cea ce i-au facut sa invete din propria experiente.
Guido Fidora in anul 1974 a decis transformarea afacerii familiei in agricultura ecologica