Filosofia ceaiului - Tony Gebely

Filosofia ceaiului - Tony Gebely

Detalii Filosofia ceaiului - Tony Gebely

libris.ro
Vânzător
libris.ro
Pret
39 Lei
Categorie (vânzător)
Biografii Memorii Jurnale
Marca
Tony Gebely

Produs actualizat în urmă cu 7 ore
Descriere YEO:

Filosofia ceaiului - Tony Gebely - Disponibil la libris.ro

Pe YEO găsești Filosofia ceaiului - Tony Gebely de la Tony Gebely, în categoria Biografii Memorii Jurnale.

Indiferent de nevoile tale, Filosofia ceaiului - Tony Gebely din categoria Biografii Memorii Jurnale îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.

Preț: 39 Lei

Caracteristicile produsului Filosofia ceaiului - Tony Gebely

  • Brand: Tony Gebely
  • Categoria: Biografii Memorii Jurnale
  • Magazin: libris.ro
  • Ultima actualizare: 19-10-2025 01:30:42

Comandă Filosofia ceaiului - Tony Gebely Online, Simplu și Rapid

Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Filosofia ceaiului - Tony Gebely de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.


Descriere magazin:
Filosofia se refera la studiul naturii fundamentale a cunoasterii, realitatii si existentei. In aceasta carte vom explora filosofia ceaiului. Da, a ceaiului. Ceea ce la inceput poate parea o bautura simpla are o istorie vasta si impresionanta, iar daca sunteti un consumator in principal de ceai negru din pliculete de ceai, veti fi surprinsi sa aflati ca varietatea de arome pe care planta de ceai o poate produce in mod natural este dificil de egalat chiar si in lumea vinului. Ce este planta de ceai, spuneti? Mai multe despre asta in capitolul urmator. Astazi ceaiul este cea mai consumata bautura din lume, dupa apa. Dar nu a fost intotdeauna asa. Ceaiul a ramas un secret al Chinei timp de mii de ani, inainte ca buzele unui occidental sa atinga pentru prima data o ceasca cu ceai. Bautura revigoranta a impulsionat progresele in transportul maritim, a dus la colonizarea regiunilor de ceai din India, acum populare, de catre britanici, a declansat Razboaiele Opiului dintre Marea Britanie si China si a fost unul dintre numerosii factori care au dus la Revolutia Americana. Aceasta este atractia ceaiului – exista atat de multe povesti care pot fi spuse despre o bautura aparent simpla, facuta din frunze. Am experimentat ceaiul pentru prima data cand eram adolescent. Ceaiul imi era prescris de mama mea cand eram bolnav, aproape ca un fel de panaceu, asa cum a fost pentru atat de multi altii in Statele Unite. Durere in gat, raceala comuna, gripa – toate aceste afectiuni erau remediate cu o ceasca de ceai negru dintr-un pliculet de ceai. Companionul perfect intr-o zi fierbinte de vara era un pahar rece de ceai cu gheata, facut tot din pliculete de ceai negru, cu adaos de cantitati copioase de zahar. Pe parcursul facultatii am lucrat la o cafenea ca barista si am devenit mai interesat de ceaiul care se vindea decat de cafea. In 2005, am participat la o calatorie universitara de o luna in China pentru a studia geologia sudului Chinei. In timpul acestei calatorii, dragostea mea pentru ceai a inflorit si mi-am dat seama ca exista o lume a cunostintelor despre aceasta bautura care nu ajunsese inca pe tarmurile noastre din Occident. Am citit toate cartile despre ceai pe care le-am putut gasi, inclusiv cele clasice, precum All about Tea de William H. Ukers si The Tea Lover’s Treasure de James Norwood Pratt. Mai tarziu, in 2008, m-am aventurat inapoi in est intr-o expeditie de sase luni, cu rucsacul in spate, prin Asia de Sud-Est. In 2009 mi-am infiintat propria companie de import de ceai; in 2011 mi-am intalnit sotia (care studia si ea ceaiul), iar in 2016 am publicat prima mea carte despre ceai, T ea: A User’s Guide . Din aceste experiente, am trecut de la a fi un bautor de ceai la a deveni un degustator de ceai. Ceaiul a devenit mai mult decat o simpla bautura pentru mine - tanjeam sa gust toate ceaiurile pe care le puteam gasi, antrenandu-mi palatul pe masura ce incercam tot mai multe tipuri de ceai. Ceaiul a devenit interesant! Acest tip de poveste este ceea ce noi, cei din industrie, numim o calatorie a ceaiului. Odata ce ceaiul devine mai mult decat o bautura pentru tine, odata ce te prinde, te poarta intr-o calatorie. Nu-l poti opri, iar fascinatia ta creste pe masura ce realizezi ca, de fapt, cu cat inveti mai multe despre ceai, cu atat stii mai putin despre el cu adevarat. De-a lungul calatoriei mele in lumea ceaiului, am petrecut luni intregi urmarind recolta de ceai prin Asia si am intalnit nenumarati altii care faceau acelasi lucru, multi dintre ei devenind mari prieteni. Simplul act de a bea un ceai cu cineva creeaza punti intre culturi, transcende orice diferente, nefiind necesara o limba comuna vorbita, cultiva prietenia. In aceasta carte vom descoperi diferitele tipuri si stiluri de ceai produse astazi, vom explora istoria dramatica a ceaiului si vom analiza unele dintre cele mai interesante culturi de ceai din lume. Speranta mea este ca, dupa ce ai citit aceasta carte, ochii tai se vor deschide asupra impactului urias pe care ceaiul l-a avut asupra lumii in care traim astazi si vei intelege de ce este nevoie pentru a

Filosofia ceaiului - Tony Gebely - 0 | YEO

Produse asemănătoare

Filosofia ceaiului

Filosofia ceaiului

librarie.net librarie.net
Actualizat in 12/09/2025

39 Lei

Produse marca Tony Gebely

Filosofia ceaiului - Tony Gebely

Filosofia ceaiului - Tony Gebely

libris.ro libris.ro
Actualizat in 19/10/2025

39 Lei

Tea: A User\'s Guide - Tony Gebely

Tea: A User\'s Guide - Tony Gebely

libris.ro libris.ro
Actualizat in 16/10/2025

260.4 Lei