Descriere YEO:
Pe YEO găsești Forma pentru prajituri din fonta de la Lodge, în categoria Accesorii gratar.
Indiferent de nevoile tale, Forma pentru prajituri din fonta Lodge 24 cm L-LFCP din categoria Accesorii gratar îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 498.9 Lei
Caracteristicile produsului Forma pentru prajituri din fonta
- Brand: Lodge
- Categoria: Accesorii gratar
- Magazin: kivi.ro
- Ultima actualizare: 22-11-2024 01:37:17
Comandă Forma pentru prajituri din fonta Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Forma pentru prajituri din fonta de la kivi.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Are o capacitate de 13 cani de lichid. Retine caldura
pentru a se forma la suprafata o crusta aurie si crocanta. Distribuie caldura in mod uniform,
pentru cresterea si coacerea uniforma a prajiturilor. Manere de mari dimensiuni, care permit manevrarea si rotirea sau rasturnarea cu usurinta a formei. Design ondulat elegant, care transforma orice prajitura intr-o manifestare de rafinament culinar. Asezonata din fabrica cu ulei de gatit cu rol antiaderent, care il face sa fie si mai eficient in timp Fabricat in SUA Utilizare si intretinere Daca respectati urmatoarele instructiuni de utilizare si intretinere
pentru ceaunul din
fonta Lodge, va veti putea bucura de el o viata intreaga! Nu trebuie sa faceti nimic altceva decat sa… Il spalati la mana. Il uscati imediat – chiar si inainte de prima utilizare. Il ungeti cu un strat subtire de ulei vegetal dupa fiecare spalare. Cat de mult ulei trebuie sa folositi? Suficient cat ceaunul sa-si recapete stralucirea, fara a deveni „lipicios”. De ce? Ca sa mentineti
fonta „asezonata” si protejata de umezeala. „Asezonarea” – e diferita de cea cu sare si piper „Asezonarea” presupune folosirea uleiului vegetal incins la temperatura ridicata a fontei: asadar, nu e ca si cum ar fi un strat antiaderent de natura chimica. Asezonarea aceasta asigura proprietatile de gust naturale, implicite. Cu cat gatiti mai mult in ceaun, cu atat mancarea va deveni mai gustoasa. Deoarece creati, intretineti si chiar refaceti „asezonarea”, ceaunul de gatit o sa va tina si 100 de ani, sau mai bine. Dimpotriva, un strat chimic antiaderent nu poate fi refacut, ceea ce limiteaza durata de viata a ceaunului. Hai sa gatim! Ceaunul din
fonta Lodge poate fi folosit la fel de bine pe plite cu inductie, ceramice, electrice si cu gaz, in bucatarie, pe gratarul in aer liber sau chiar la focul de camping. Nu-l folositi insa la microunde. (Unele plite cu inductie nu vor functiona cu gratare cu doua arzatoare). Pe suprafetele din sticla sau din ceramica manevrati ceaunul prin ridicare, nu prin impingere. Ceaunul nostru este in siguranta la temperaturi ridicate: folositi ustensile din metal, de lemn sau din silicon termorezistent. Daca ceaunul este nou, unele mancaruri se pot prinde (mai ales ouale). Folositi ceva mai mult ulei sau unt pana ce ati reusit sa creati stratul de protectie. Alimentele acide, precum rosiile, fasolea si anumite sosuri, pot distruge stratul de asezonare si ar trebui evitate pana ce acesta se consolideaza suficient. Ceaunul de fonta are rareori nevoie de expunere directa la o temperatura peste medie daca a fost bine incalzit in prealabil. In momentele in care chiar trebuie sa gatiti la temperaturi ridicate, cresteti treptat temperatura si adaugati uleiul chiar inainte de a introduce alimentele, pentru a preveni prinderea lor de ceaun. Manerele se incing; folositi manusi de bucatarie. Folositi pirostriile ca sa protejati baza ceaunului de contactul termic direct. Folosim sau nu folosim detergent de vase… Daca va sperie gandul sa nu-l spalati deloc cu detergenti, folositi apa cu putin detergent, dupa care uscati ceaunul si ungeti-l imediat cu ulei. Oricum, nu uitati ca ceaunul ajunge la o temperatura mai mare de 100 de grade in 4 minute de expunere la o flacara medie si ca se sterilizeaza la circa 66 de grade, astfel incat orice detergent devine inutil. Detergentii de vase, agentii puternici de curatare si spatulele de curatare din metal nu sunt recomandate deoarece distrug stratul de asezonare. A ruginit? Nu va ingrijorati, nu s-a stricat! Fara stratul de protectie din ulei, fonta poate rugini. Problema este insa usor de remediat. Inlaturati rugina, spalati ceaunul, uscati-l si ungeti-l cu putin ulei vegetal. Daca problema persista, va trebui sa eliminati cu atentie toata rugina si sa urmati instructiunile noastre de mai jos de refacere a stratului de protectie. Cum sa refaceti stratul de protectie Daca intretinerea stratului de protectie ar trebui sa va pastreze ceaunul in stare optima de folosire, la un moment dat s-ar putea sa fie nevoie sa refaceti stratul de protectie.