Proprietăţi farmacodinamice Aminoacidul Glicina (metabolit natural) este un neuromediator de tip inhibitor şi reglator al proceselor metabolice în sistemul nervos central, reduce tensiunea psihoemoţională, creşte capacitatea de muncă intelectuală.
CONTRAINDICAŢII Intoleranţa individuală la preparat, hipotensiunea arterială..
REACŢII ADVERSE În caz de hipersensibilitate individuală e posibilă dezvoltarea reacţiilor alergice.
La necesitate curele de tratament cu glicină se repetă de 4-6 ori pe an.
Doza nictemerală totală nu trebuie să depăşească 0,6-0,7 g. înainte de somn; -pentru reducerea acţiunii toxice a alcoolului - 0,1g (1 comprimat) într-o singură priză, la necesitate se indică repetat la un interval de 15-20 minute. -în sindromul asteno-neurotic preparatul se indică câte un comprimat de 3 ori pe zi timp de 20-30 zile; -în dereglările de somn se indică câte 0,05-0,1g (1/2-1 comprimat) cu 20 min.
Doza nictemerală constituie 0,3 g.
Adulţilor: -în caz de tensiune psihoemoţională, scăderea capacităţii de muncă intelectuală, a memoriei, atenţiei, în forme deviate de comportament se indică câte 1 comprimat (0,1 g) de 2-3 ori pe zi timp de 15-30 zile.
La necesitate cura de tratament poate fi repetată.
Copiilor cu vârsta peste 3 ani: -cu excitabilitate sporită, labilitate emoţională şi dereglări ale somnului se indică câte 0,1 g (1 comprimat) de 2-3 ori pe zi timp de 7-14 zile; -în caz de retard mintal, sindrom asteno-neurotic se indică câte 0,1 g (1 comprimat) de 2-3 ori pe zi timp de 15-30 zile.
Administrarea sublinguală a preparatului este dificilă pentru tratamentul copiilor până la 3 ani, de aceea lor nu se recomandă de indicat acest preparat.
DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE Preparatul se administrează sublingual.
INDICAŢII TERAPEUTICE Glicina se indică la copii şi adulţi în tratamentul stărilor astenice, distoniilor vegeto-vasculare, pentru creşterea capacităţii de munca intelectuală (ca remediu care ameliorează procesele de gândire şi capacitatea de a percepe şi memoriza informaţia), în tensiune psihoemoţională, irascibilitate sporită, în stări depresive, pentru normalizarea somnului; ca remediu care reduce dependenţa de alcool şi micşorează manifestările sindromului de abstinenţă alcoolică; în diverse afecţiuni funcţionale şi organice ale sistemului nervos central (dereglări cerebrale vasculare, afecţiuni infecţioase ale sistemului nervos central, consecinţele traumelor cranio-cerebrale, encefalopatii perinatale şi alte forme, inclusiv de geneză alcoolică).
Glicina nu cumulează în ţesuturi.
Rapid se descompune în ficat de către glicinoxidază până la apă şi bioxid de carbon.
Proprietăţi farmacocinetice Uşor difuzează în majoritatea lichidelor şi ţesuturile organismului, inclusiv în creier.
Nu provoacă dependenţă.
Manifestă acţiune neuroprotectoare, antistres, sedativă, ameliorează metabolismul cerebral, normalizează somnul, reduce acţiunea toxică a alcoolului.
Proprietăţi farmacodinamice Aminoacidul Glicina (metabolit natural) este un neuromediator de tip inhibitor şi reglator al proceselor metabolice în sistemul nervos central, reduce tensiunea psihoemoţională, creşte capacitatea de muncă intelectuală