Corpusul de documente ale Istorie romane contemporane intitulat Stenogramele sedintelor consiliului de ministri intiat de prof.
Marcel Dumitru-Ciuca.
La sfarsitul volumului este reprodus textul Conventiei de armistitiu.
Problematica discutiilor din sedintele consiliului de ministri este extrem de variata si sugereaza cititorului greutatile prin care a trecut neamul romanesc in acei ani unele dintre ele necunoscute contemporanilor nostri dispusi adesea sa le ignore.
Intre altele in Consiliul de ministri se cerea ca odata cu trecerea armatei sovietice in Transilvania sa intre si trupele romanesti si unde a pus piciorul soldatul roman de acolo sa nu-l mai scoata .
Era tocmai momentul intrarii trupelor sovietice in tara care creau si ele probleme deosebite.
In sedintele consiliului de ministri reprezentantii diferitelor partide politice discutau evenimentele curente din Romania generatoare ale unor dificultati extrem de grele pentru poporul nostru si cautau solutii pentru rezolvarea lor.
Cititorul are astfel posibilitatea sa completeze si sa compare informatiile istorice oferite de Jurnalul generalului Sanatescu cu cele aflate din Stenogramele sedintelor consiliului de ministri in mod direct fara inteventia sau interpretarea cuiva.
Marcel-Dumitru Ciuca din care au aparut 11 volume dedicate guvernarii maresalului Ion Antonescu se continua cu Guvernarea generalului Constantin Sanatescu ce va cuprinde doua volume.
Corpusul de documente ale Istorie romane contemporane intitulat Stenogramele sedintelor consiliului de ministri intiat de prof