Cumpara de la edituratrei.ro

Hoții de atenție. De ce nu te poți concentra - Johann Hari - Trei


Hoții de atenție. De ce nu te poți concentra - Johann Hari
52 Lei

Disponibil

(13-09-2024)
Cumpara de la edituratrei.ro

Produs vandut de edituratrei.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara hoții de atenție. trei de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru hoții de atenție. trei

Viața noastră e plină de telefoane, iPad-uri, monitoare, diferiteaplicații pe care le verificăm alternativ.
Dacă noi continuăm să fim osocietate de oameni care dorm extrem de puțin și care muncescexcesiv; care schimbă activitățile la fiecare trei minute; caresunt urmăriți și monitorizați de rețelele de socializare ce suntproiectate să ne identifice și manipuleze slăbiciunile, pentru a nedetermina să derulăm fluxurile de actualizări la nesfârșit; caresunt atât de stresați încât devin hipervigilenți; care consumăalimente ce determină creșteri bruște și apoi prăbușiri aleenergiei; care respiră zilnic un amestec chimic de toxine ceinflamează creierul – atunci, da, vom continua să fim o societatecu serioase probleme de atenție.
Johann HariCuprinsIntroducere: Pelerinaj la Memphis1 Prima cauză: Creşterea vitezei, comutarea şi filtrarea 2 A doua cauză: Paralizia stărilor noastre de flux 3 A treia cauză: Creşterea epuizării fizice şi mentale 4 A patra cauză: Prăbuşirea lecturii susținute 5 A cincea cauză: Îngrădirea minții hoinare 6 A şasea cauză: Dezvoltarea tehnologiei care te poate urmări şimanipula (Partea întâi) 7 A şasea cauză: Dezvoltarea tehnologiei care te poate urmări şimanipula (Partea a doua) 8 A şaptea cauză: Creşterea optimismului feroce (sau de ceschimbările individuale sunt un punct de pornire bun, dar nusuficient) 9 Primele întrezăriri ale unei soluții mai profunde 10 A opta cauză: Creşterea stresului şi declanşarea vigilențeiexagerate 11 Locurile în care s-a descoperit cum poate fi contracaratăcreşterea vitezei şi a epuizării 12 A noua şi a zecea cauză: Regimul alimentar deteriorat şicreşterea poluării 13 A unsprezecea cauză: Creş.
Gândul ăsta mi-a fost întrerupt de un neamț zgomotos,care arăta ca un influencer, ce urla în camera telefonului: „Suntaici, la Laguna Albastră, trăind cea mai bună versiune a viețiimele".
Johann HARIUn lucru îmi era acum foarte clar.
M-am întrebat atunci dacă motoul erei noastrenu cumva ar trebui să fie: "Am încercat să trăiesc, dar am fostdistras".
Câțiva dintre ei transmiteau îndirect pe Instagram. Își puseseră telefoanele în carcase impermeabile șifotografiau și postau frenetic.
Este și poet, și povestitor, dar șiun neobosit investigator al celor mai mari probleme ale lumii"SUSAN CAINPe când priveam cum fulgii care se topeau ușor în aburul cald,mi-am dat seama că sunt înconjurat de oameni care manevrau selfiestick-uri.
Nu-mi amintesc să fi cititvreo altă carte care să mă facă să strig de atât de multe ori„Da! Așa e!"."STEPHEN FRY„Johann Hari scrie ca un vis.
Scrie pentru și multe altele.
Discursurile sale de la TED Talks despre dependenţă și depresie aufost urmărite de peste optzeci de milioane de ori.
La Editura Trei a apărut și cartea sa despre depresie, .„O explorare frumos cercetată și argumentată a prăbușiriicapacității de concentrare a atenției.
Johann Hari a primit în două rânduri titlul de Jurnalist al Anuluidin partea Amnesty International (Marea Britanie), pentru reportajeleprivind războiul din Congo și abuzurile în ceea ce priveștedrepturile omului din Dubai.
Odatăce a identificat douăsprezece cauze reale ale lipsei concentrării,acestea l-au condus la soluțiile prin care ne putem recuperaatenția, dacă suntem determinați să luptăm pentru ea.
Care sunt cauzele acestui fenomen? E o problemă lanivel personal, suntem leneși și neimplicați? Există vreosoluție? Preocupat de aceste întrebări, Johann Hari a realizatinterviuri cu experții din domeniul neuroștiințelor și psihologieiși a aflat că lipsa de concentrare este efectul unor forțe externeputernice care ne-au furat atenția, printre care dezvoltareatehnologiei, optimismul feroce, creșterea epuizării fizice șipsihice, amplificarea stresului, izolarea fizică și psihică.
Ne e tot mai greu să neconcentrăm mai mult timp pe o anumită sarcină fără să neîntrerupem pentru a ne întoarce la ecrane și a derula Facebook-ulsau Whatsapp-ul.
Viața noastră e plină de telefoane, iPad-uri, monitoare, diferiteaplicații pe care le verificăm alternativ


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse