Descriere YEO:
Pe YEO găsești Intoarcerea din rai. Huliganii/Mircea Eliade de la Litera, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Intoarcerea din rai. Huliganii/Mircea Eliade din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 27.99 Lei
Caracteristicile produsului Intoarcerea din rai. Huliganii/Mircea Eliade
- Brand: Litera
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Intoarcerea din rai. Huliganii/Mircea Eliade Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Intoarcerea din rai. Huliganii/Mircea Eliade de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Intoarcerea din rai se numara printre romanele pe care
Eliade le-a dedicat generatiei sale si framantarilor ei. Nelinistile, dezamagirile si criza de repere care au marcat Generatia 27 , adica tanara elita intelectuala interbelica, sunt fermentul unui rau de epoca ce face ca personajele cartii sa-si doreasca innoirea, schimbarea cu orice pret, mergand pana la redefinirea omului insusi. Insa nascuta, parca, sub zodia fatalitatii, generatia care credea ca i se refuzase raiul se afla la un pas de caderea in abis. Situat in prelungirea romanului
Intoarcerea din rai ,
Huliganii se caracterizeaza prin aceeasi estetica a autenticitatii din proza in care
Eliade realizeaza radiografia generatiei sale. Redefinirea directiilor de natura filosofica si politica ale societatii interbelice are o influenta covarsitoare asupra tineretului, care, in numele libertatii totale, ajunge sa converteasca general-umanele tentatii cu iz prometeic si faustic intr-un mod de viata impregnat de vitalism si amoralitate. Cu
Intoarcerea din rai (1934) si
Huliganii (1935),
Mircea Eliade incearca alta formula de roman, mai direct obiectiv si in totalitate fixat in problematica romaneasca. Sub raport tehnic, noul ciclu echivaleaza cu trecerea de la ceea ce prozatorul numeste intr-un interviu literatura personala (autobiografica), scrisa la persoana intai, la romanul-roman, notat la persoana a III-a, adica la romanul de observatie si la creatia de tipuri. ( Eugen Simion )