Descriere YEO:
Pe YEO găsești Introducere în psihanaliza freudiană şi de la Trei, în categoria Media > Books > Print Books.
Indiferent de nevoile tale, Introducere în psihanaliza freudiană şi postfreudiană. Ediţia a patra, revizuită şi completată - Vasile Dem. Zamfirescu din categoria Media > Books > Print Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 34.3 Lei
- Brand: Trei
- Categoria: Media > Books > Print Books
- Magazin: edituratrei.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Introducere în psihanaliza freudiană şi Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Introducere în psihanaliza freudiană şi de la edituratrei.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Când a constatat, pe baza identităţii structurale între simptomulnevrotic, pe de o parte, şi vis, act ratat, cuvânt de spirit,produse culturale, pe de altă parte, că între „normal" şi„patologic" există doar o deosebire de grad, şi nu una de natură,Freud a trecut de la psihopatologie la psihologie. Psihanaliza, capsihologie, este o psihologie a inconştientului.Spre deosebire de psihologia conştiinţei, care studiază fenomenelepsihice conştiente (sau accesibile în mod direct conştiinţei),psihologia inconştientului cercetează acele fenomene psihiceaccesibile conştiinţei doar indirect, prin intermediulinterpretării de tip psihanalitic. Descoperirea inconştientuluipsihic a revoluţionat nu numai psihologia, ci şi celelalte ştiinţeale omului: filosofia, antropologia, sociologia, estetica etc.Dacă ar fi să formulez în puţine cuvinte şi într-un mod sugestivesenţa psihologiei inconştientului, aş spune că ea constă înideea că şi oamenii sănătoşi, nu numai nevroticii, auinconştient. Iar inconştientul oamenilor sănătoşi are aceleaşiconţinuturi ca şi inconştientul nevroticilor. Diferenţa e doar degrad.
Vasile Dem. ZamfirescuOricât ar părea de surprinzător,
psihanaliza nu este, aşa cumne-am obişnuit să o gândim, un domeniu nestructurat interior, ci unadevărat sistem de discipline. Disciplinele psihanalitice –psihoterapia, psihopatologia, psihologia, metapsihologia şipsihanaliza aplicată – se află în relaţii cronologice şilogice. Din punct de vedere cronologic, prima a fost psihoterapiapsihanalitică. Teoretizarea experienţei psihoterapeutice a condus laconstituirea psihopatologiei psihanalitice, care a stat la bazapsihologiei psihanalitice. Pe temeiul acesteia s-au clăditmetapsihologia şi
psihanaliza aplicată. Structura de rezistenţă aacestei clădiri multietajate o formează ideea de inconştient.– V.D.Z.Parcurgerea celor optsprezece volume ale operelor complete a lui Jungmi-a prilejuit constatarea, surprinzătoare la prima vedere, căexistă mai multe tipuri de arhetipuri, dacă folosim drept criteriudefiniţia arhetipului cu care Jung operează de-a lungul întregiisale opere, şi anume de pattern of behaviour, de forţă interioarăde ordinul instinctului, cu valenţe spirituale. Arhetipurile carecorespund acestei definiţii şi pe care le-am numit tipice descriuîntr-adevăr o experienţă a speciei transmisă ereditar. Dincategoria arhetipurilor tipice fac parte: arhetipul matern, arhetipulpatern, arhetipul infans, anima, animus, arhetipul renaşterii,comunismul ca arhetip, arhetipurile regionale sau etnice, de tipularhetipului germanilor (Wotan), cristalizare şi transmitere a uneiexperienţe colective de ordin general, nu universal.– V.D.ZCUPRINSCuvânt înainte la ediţia a patraCuvânt înainte la ediţia a douaCuvânt înainteI. CE ESTE PSIHANALIZA?1. O disciplină controversată2. Psihanaliza — sistem de discipline axat pe ideea de inconştient2.1 Psihoterapia. Caracteristici generale2.2 Psihopatologia psihanalitică2.3 Psihanaliza ca psihologie a inconştientului2.4 Metapsihologia2.5 Psihanaliza aplicatăII. Elemente de istoria psihanalizei1. Psihanaliza în România1.1 Psihanaliză şi comunism2. Psihanaliza în România interbelică3. Psihanaliza în Occident4. Psihanaliza în România de după 1990III. Concepţia psihanalitică despre raportul dintre sănătate şiboala psihică1. Cum a ajuns Freud la noua concepţie?1.1 Structura şi sensul simptomului1.2 Structura şi sensul visului1.3 Structura şi sensul actului ratat2. Reacţia istorică la inovaţia
freudiană3. Continuatorii lui Freud4. Semnificaţia concepţiei psihanalitice pentru teoria cunoaşterii5. „Vindecarea" în psihanalizăIV. PSIHANALIZA CA PSIHOLOGIE A INCONŞTIENTULUI1. Ideea şi conceptul de inconştient înainte de Freud2. Contribuţia lui Freud3. Principalele manifestări ale inconştientului: ACTUL RATAT3.1 Condiţiile de existenţă ale actului ratat3.2 Teorii explicative prefreudiene3.2.1 Teoriile fiziologice şi psihofiziologice3.2.2 Teoriile fonetice3.